Manchester-klubbene gjorde jobben

Manchester United slo Fulham hele 5-0 borte på Craven Cottage i engelsk eliteserie onsdag. (Foto: Toby Melville (Reuters)

Serieleder Manchester City og byrival United kjemper fortsatt tett i tett om seriegullet etter å ha slått Stoke og Fulham 3-0 og 5-0 i engelsk eliteserie onsdag kveld.

Blackburn – Bolton 1-2

Dermed er det ingen endring i toppen mellom de to suverene Manchester-klubbene. Kun to poeng skiller lagene med fordel for de lyseblå.

Etter snart halvspilt sesong har Roberto Mancinis og Alex Fergusons mannskap vært så å si utilnærmelige for de andre eliteserieklubbene i England. Det var derfor naturlig nok en vrien oppgave som ventet gjestene Stoke og vertene Fulham.

United tok tidlig ledelsen på Craven Cottage. Etter bare fem minutter hadde unggutten Danny Welbeck få problemer med å plassere ballen i nettet på et godt slått innlegg av Nani fra venstre kant.

Bortelaget var klart best i London, og ved halvtimen spilt var ledelsen doblet. Denne gangen var det en stuss av Nani på et Ryan Giggs-innlegg som ga uttelling. Veteranen Giggs kom også i målprotokollen da han noe heldig skjøt ballen via en Fulham-fot og i en bue over keeper. Brede Hangeland var altfor passiv i duellen med Nani i forkant.

Etter pause fortsatte United å presse, men det var først på slutten gjesten påførte Fulham et sviende stortap. To minutter før slutt klinket Wayne Rooney inn kampens fjerde mål fra 25 meter, mens innbytter Dimitar Berbatov avsluttet til 5-0 med en flott hælflikk på overtid.

Før onsdagens kamp hadde Stoke innkassert fire strake seirer i serien, men Tony Pulis' menn kom til kort mot serielederne. Sommerkjøpet Sergio Agüero sendte City i ledelsen etter 32 minutter da han ikke kunne feile mot et tomt mål og en utspilt Thomas Sørensen. Kort tid etter sørget Adam Johnson for å doble til 2-0.

Agüero sikret seieren definitivt med sin annen scoring for kvelden ni minutter ut i annen omgang.

Liverpool skuffet

Kenny Dalglish' utvalgte ønsket å slå tilbake med en god kamp borte mot Wigan etter at Liverpool-stjernen Luis Suárez tirsdag fikk åtte kampers karantene. Straffen er ennå ikke iverksatt, så uruguayaneren stilte fra start. Likevel maktet ikke gjestene bedre enn 0-0 i et sjansefattig og småkjedelig oppgjør.

Wigan skal riktignok takke sin keeper Ali Al Habsi for det ene poenget. Etter en time reddet han Charlie Adams¨ straffespark og var solid flere ganger en-mot-en.

Både Sunderland og West Bromwich sikret seg to viktige 3-2-seier borte mot henholdsvis Queens Park Rangers og Newcastle. Spesielt Sunderland var avhengig av en ny trepoenger for å komme seg bort fra nedrykksstreken. Tidligere Manchester United-forsvarer Wes Brown avgjorde minuttet før slutt.

På tre forsøk under Martin O'Neills ledelse står klubben fra nordøst-England med to seirer.

Også Everton tok en etterlengtet trepoenger med 1-0 hjemme mot opprykkslaget Swansea. Leon Osman scoret kampens eneste mål etter 60 minutter.