Storm herjer Frankrike - bulkskip på grunn

Det 109 meter lange lasteskipet TK Bremen har gått på grunn ved kysten av Frankrike på grunn av et voldsomt uvær. Stormen har ført til at over 400.000 franskmenn er uten elektrisitet. Foto: EPA / Scanpix.
Det 109 meter lange lasteskipet TK Bremen har gått på grunn ved kysten av Frankrike på grunn av et voldsomt uvær. Stormen har ført til at over 400.000 franskmenn er uten elektrisitet. Foto: EPA / Scanpix.

Et bulkskip med 200 tonn olje har strandet utenfor Bretagne, og det jobbes nå med å forhindre oljesøl, etter at en kraftig storm har paralysert den franske vestkysten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maritime myndigheter har lagt ut én kilometer med oljelenser for å forhindre spredning av potensielt oljesøl, og jobber nå med å tømme 200 tonn olje fra et havarert bulkskip.

Det 109 meter lange skipet TK Bremen har gått på grunn utenfor den nordvestlige Bretagne-kysten som følge av uværet, og mannskapet måtte reddes med helikopter.

Fransk fjernsyn viser bilder av olje som vasker innover sandstrendene i Bretagne, men skadene forventes å være begrenset siden lekkasjen er begrenset til ett av skipets egne drivstofflager, opplyser politiet.

400.000 uten strøm

Stormen, som har fått navnet Joachim, skal ha blitt målt til over 130 km/t i kastene. Uværet har ført til at 400.000 franskmenn har mistet elektrisiteten.

I tillegg er atomkraftverket Blayais i Gironde satt i stormberedskap, togavganger er innstilt og flyavganger kansellert, melder The Connexion.

Les også: Uvær i Europa - 50 døde

Det er foreløpig ikke meldt om skadde personer, og hjelpemannskaper jobber med å evakuere mennesker fra de mest flomutsatte sonene på vestkysten, melder den franske innenriksministeren Claude Gueant, ifølge Reuters.

Stormen forventes å minske i styrke utover fredag kveld. Men foreløpig blir innbyggerne i Pays de la Loire-regionen rådet til å holde seg innendørs.

Paris stålsetter seg

I Paris ventes det vindkast opp mot 120 km/t, og ved flyplassene Orly og Charles-de-Gaulle blir passasjerer bedt om å sjekke flight status. På toppen av dette kan risikerer flypassasjerer å bli rammet av en streik blant sikkerthetspersonell på flyplasser over hele landet.

Stormen har, ifølge den franske værtjenesten, retning videre nordover og forventes å ramme Belgia natt til lørdag.

Les flere nyheter

Personvernpolicy