Rapporten om høyblokken i Oslo er klar

Rapporten om høyblokken i regjeringskvartalet i Oslo er ferdig, men konklusjonen blir ikke kjent før på nyåret. Foto: Scanpix.
Rapporten om høyblokken i regjeringskvartalet i Oslo er ferdig, men konklusjonen blir ikke kjent før på nyåret. Foto: Scanpix.

Statsbygg er ferdig med rapporten om høyblokken i regjeringskvartalet i Oslo, men om rådet er å rive eller bevare bygningen, blir ikke kjent før på nyåret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsbygg bekrefter overfor NRK at de har sendt over sine råd til Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet. Statsråd Rigmor Aasrud sier imidlertid at rapporten blir holdt hemmelig til ut på nyåret.

Dermed er det ikke kjent om fagfolkene som har vurdert ødeleggelsene av høyblokken, mener den kan bygges opp igjen eller om den bør rives og erstattes av et mer moderne og tidsriktig bygg.

Les også: - Mellom tre og seks milliarder for regjeringskvartalet

Etter planen skulle rapporten være klar til 31. desember. Tilrådingene til Statsbygg vil være avgjørende for regjeringsbyggets videre skjebne.

– Høyblokken blir revet hvis konklusjonen er at konstruksjonen ble for svekket i eksplosjonen. I motsatt fall, ser jeg for meg at vi utarbeider minst to forslag, et hvor den blir rehabilitert og et hvor den blir revet, sa Aasrud til NTB i slutten av november.

Rapporten skal også gi en analyse av regjeringskvartalet og spørsmålet om det er sikkerhetsmessig forsvarlig å holde departementsbygningene samlet som i dag eller om de bør ligge spredt.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden