Lærer siktet for seksuelt overgrep mot elev

En lærer ved en ungdomsskole i Østfold er siktet for å ha hatt seksuell omgang med en 16 år gammel elev.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den unge kvinnelige læreren er siktet etter straffelovens paragraf 193, første ledd, for «seksuelle overgrep ved misbruk av stilling». Siktelsen har en strafferamme på seks års fengsel, skriver Dagbladet.

– Vi ser veldig alvorlig på denne saken, sier politiførstebetjent Tore Løwengreen i Østfold politidistrikt.

Han sier at saken blir bredt etterforsket.

– Vi har blant annet sikret utskrift av kommunikasjon mellom partene i saken, som blant annet har foregått på Facebook og andre sosiale medier. Dette er nå en del av det totale etterforskningsmaterialet som er oversendt politiadvokaten, sier han.

Eleven, læreren og flere vitner er avhørt. Saken er ferdig etterforsket og ligger nå til vurdering hos politiadvokaten i Østfold politidistrikt.

Kvinnen skal ha vært kontaktlærer for 16-åringen. Det var før sommerferien at saken begynte å bli kjent. Det skjedde etter kommentarer på 16-åringens Facebook-side og rykteflom på skolen. Politiet avkrefter at forholdene kvinnen er siktet for, skal ha skjedd mens gutten var mindreårig.

Advokat Kristin Morch er bistandsadvokat for 16-åringen. Hun har ennå ikke fått lest sakspapirene og skal i neste uke møte 16-åringen og hans foreldre for første gang.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden