Hattestad med sprintseier i Düsseldorf

Ola Vigen Hattestad vant sprinten lørdag. Foto: Epa/Scanpix
Ola Vigen Hattestad vant sprinten lørdag. Foto: Epa/Scanpix

Ola Vigen Hattestad (29) er tilbake på vinnersporet etter lørdagens sprintseier i langrennsverdenscupen i Düsseldorf.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Hattestads første seier i verdenscupen siden 15. januar i Liberec i Tsjekkia i 2011.

Norge hadde to mann i finalen, og fikk to mann på pallen. Rekrutteringlandslagets Pål Golberg tok 3.-plassen.

Kampen om seieren sto mellom Hattestad og russeren Alexej Petukhov. Petukhov så ut til å ha kontroll, men mistet det på tampen på grunn av svak teknikk og en Hattestad på vinnerjakt.

– Jeg visste at jeg var i bedre form enn det jeg var i sist helg i Kuusamo, og jeg hadde håpet å kjempe om seieren. Jeg er veldig glad for dette, spesielt siden både mange fra familien og mange venner var her for å se på meg, sa 29-åringen fra Ørje.

Han var ikke sen om å takke det norske smøreteamet.

– Smøreteamet hadde gjort en ekstremt god jobb og jeg hadde fantastiske ski. Jeg lå bak Petukhov hele veien, og visste at jeg hadde krefter igjen mot slutten. Jeg gjorde en liten feil underveis i finalen, men gode ski gjorde at det ikke spilte noen rolle, sa Hattestad i seiersintervjuet med Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Les også: Klemetsens første verdenscupseier

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden