Olsen og Haakonsen benekter straffskyld

Sportsdirektør Truls Haakonsen (venstre) i Vålerenga, som er i permisjon, og sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk ble onsdag formiddag siktet og måtte møte til avhør hos politiet i Asker og Bærum. Foto: Scanpix.
Sportsdirektør Truls Haakonsen (venstre) i Vålerenga, som er i permisjon, og sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk ble onsdag formiddag siktet og måtte møte til avhør hos politiet i Asker og Bærum. Foto: Scanpix.

De to klubblederne som onsdag ble siktet av politiet i den såkalte Gunnarsson-saken, erkjenner ikke straffskyld. Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga, som er i permisjon, og sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk ble onsdag formiddag siktet og måtte møte til avhør hos politiet i Asker og Bærum.

– Det er en alvorlig sak som har en strafferamme på seks år. Vi har foreløpig rettet oss mot to personer vi ser som sentrale i saken, men vi kan ikke utelukke flere pågripelser i saken, sa politiadvokat Morten Stene til NTB.

De to er siktet for grovt økonomisk utroskap. Politiet har ransaket de siktedes adresser, samt lokalene til de to klubbene, og har beslaglagt datamaskiner og dokumenter. Onsdag satt de i avhør og ble senere løslatt etter at avhørene var ferdig.

– Begge de pågrepne benekter skyld i den mistanken som er rettet mot dem. De har begge utdypet dette gjennom forklaringer til politiet. Det er ikke grunnlag for varetektsfengsling av de to personene, og de er løslatt etter gjennomført avhør, opplyser Stene.

Erkjenner ikke straffskyld

Inge André Olsens forsvarer, advokat Ellen Holager Andenæs, sier til NTB at hennes klient ikke erkjenner straffskyld i saken. Olsen møtte selv opp ved politistasjonen i Sandvika etter at politiet hadde forsøkt å få tak i ham på hans adresse og via telefon.

– Han har hele veien sagt seg villig til å forklare seg, og det har han i dag gjort. Han erkjenner overhodet ingen straffskyld, men synes det er greit at politiet etterforsker saken, sier Andenæs.

Les også: Utelukker ikke flere pågripelser i Gunnarsson-saken

Truls Haakonsen har heller ikke erkjent straffskyld i saken, og han stiller seg uforstående til siktelsen om grovt økonomisk utroskap.

– Jeg erkjenner ikke straffskyld. Punktum finale. Det er aldri heldig å få slike saker i mediene, men mediene må ha respekt for at ingen er dømt, verken i idrettens organer eller i rettssystemet, sa han ifølge Dagbladet etter løslatelsen.

Lurte Nancy

Politiet har vurdert verdien av Vålerenga-spilleren Gunnarsson til fem millioner kroner. Det tas utgangspunkt i at Stabæk har fått senket summen med fire millioner kroner og slik sett snøt Nancy, islendingens tidligere klubb, for to millioner kroner. Nancy hadde krav på 50 prosent av overgangssummen for Gunnarsson, som ble satt til rundt én million kroner.

– Den videre etterforskningen vil blant annet konsentrere seg om å avklare de siktedes rolle i saken. Videre vil man søke å avdekke om andre involverte personer eller foretak har gjort seg skyldig i noe straffbart ved spillerovergangen. Det vil også bli foretatt etterforskningsskritt i Sør-Trøndelag politidistrikt, sa Stene.

Rosenborg fikk onsdag beskjed fra politiet om at sportslig leder Erik Hoftun og tidligere daglig leder Nils Skutle må stille som vitner i saken.

Samarbeidsvillige

Vålerenga ser pågripelsen av Haakonsen og ransakingen av hans kontor på Valle som en naturlig del av etterforskningen.

– Vi ser på dette som naturlig del av den varslede politietterforskningen. Som vi tidligere har nevnt imøteser og støtter vi at politiet som uavhengig instans skal se på sakene. Vi ønsker å samarbeide med politiet i etterforskningen, sa Vålerengas styreleder Odd Skarheim i en pressemelding.

I Stabæk sier man at det ikke var uventet at Økokrim kom på besøk.

– Det at Økokrim møter opp for å innhente ytterligere dokumentasjon, var forventet siden politiet hadde sagt at de ville se på saken. Vi synes det er fint at politiet har gått inn i saken. Vi visste at de ville komme, men ikke at det ville skje i dag, sier styreleder i Stabæk, Jarl Øverby til VG Nett.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy