Halvparten kritisk til psykisk helsevern for Breivik

Ila fengsel hvor Anders Behring Breivik sitter i varetekt. De rettsoppnevnte sakkyndige overleverte tirsdag sin rapport, der de konkluderer med at Behring Breivik lider av paranoid schizofreni og er strafferettslig utilregnelig. Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Ila fengsel hvor Anders Behring Breivik sitter i varetekt. De rettsoppnevnte sakkyndige overleverte tirsdag sin rapport, der de konkluderer med at Behring Breivik lider av paranoid schizofreni og er strafferettslig utilregnelig. Foto: Heiko Junge (Scanpix)

I en ny måling sier halvparten av de spurte at de ikke synes det er greit at Anders Behring Breivik blir idømt psykisk helsevern i stedet for fengselsstraff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

36 prosent av de spurte i målingen, som Norstat har gjennomført for NRK, svarer at en slik skjebne for den terrorsiktede nordmannen er i tråd med deres rettsoppfatning. For 48 prosent av de spurte vil psykisk helsevern være i strid mot rettsoppfatningen.

Nordmenn svarer overveldende nei på spørsmålet om Breivik bør få slippe ut på nytt i samfunnet igjen, uavhengig av hvilken straff han får. Hele 87 prosent mener at den terrorsiktede aldri bør få slippe ut, mens bare syv prosent svarer at han bør få slippe ut en gang.

1.000 personer i hele Norge har blitt spurt i undersøkelsen.

Les også:

Hver tredje dom for psykisk helsevern opphevet

Breivik-rapporten: Ny innsikt, noen svar og mange nye spørsmål

– Breivik fornærmet over konklusjonen

Les flere nyheter her

Personvernpolicy