Påstand om 17 års fengsel i Sandefjord

En person tas hånd om av ambulansepesonell etter at tre personer skal være skutt i Badeparken i Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix.
En person tas hånd om av ambulansepesonell etter at tre personer skal være skutt i Badeparken i Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix.

Aktor ber om 17 års fengsel for 64-åringen som er tiltalt for overlagt drapsforsøk på fire personer i Sandefjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sa statsadvokat Kjetil Baustad Egelie i sin prosedyre i Sandefjord tingrett i formiddag, ifølge NRK. Strafferammen for overlagt drapsforsøk er på 20 års fengsel.

64-åringen har under hele rettssaken nektet straffskyld. Mannens forsvarer holder sin prosedyre senere torsdag.

Det var 14. januar i år at en mann løsnet flere skudd mot fire personer i Badeparken i Sandefjord. Tre av dem fikk alvorlige skader, mens den fjerde kom seg unna uten å bli truffet.

Les også: Uvisst om skuddoffer overlever

Det skal ha oppstått en kort krangel mellom tiltalte og de fire fornærmede i Badeparken. 64-åringen forlot stedet, men returnerte ifølge de fire bevæpnet en halvtime senere.

Den hardest skadde er en kvinne som ble skutt i brystet og hodet, mens hennes mann ble truffet i brystet. En annen mann sitter i dag i rullestol etter å ha blitt truffet i låret og ryggen.De fornærmedes bistandsadvokater la torsdag fram krav om til sammen 1,7 millioner kroner i oppreisning. Krav om erstatning blir fremmet i egen rettssak når ansvarsgrunnlaget i saken er avgjort av retten.

Les også: Fengslet i fire uker for fire drapsforsøk

Les flere nyheter

Personvernpolicy