Svensk pirat blir EUs yngste

Amelia Andersdotter (24) fra det svenske Piratpartiet blir yngste representant i det sittende Europaparlamentet. Foto: Anders Jensen-Urstad.
Amelia Andersdotter (24) fra det svenske Piratpartiet blir yngste representant i det sittende Europaparlamentet. Foto: Anders Jensen-Urstad.

Amelia Andersdotter (24) fra det svenske Piratpartiet blir yngstemann i Europaparlamentet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun er den andre representanten for partiet ved Europaparlamentet i Brüssel.


24-åringen ble valgt inn for mer enn to år siden, men byråkratiske hindringer har utsatt den offisielle utnevnelsen, skriver nettstedet TorrentFreak.

I tillegg til selv å bli den yngste representanten i det nåværende parlamentet er Andersdotter også representant for et av Europas yngste partier.

Piratpartiet er et svensk politisk parti. De går inn for radikale kutt i opphavsrettens omfang og vernetid, samt styrking av personvernet. Ved valget i 2006 fikk partiet 0,63 prosent av stemmene, og kom dermed ikke inn i nasjonalforsamlingen, skriver Wikipedia.

Les også: Ønsker norsk WikiLeaks velkommen

De har imidlertid to representanter i Europaparlamentet etter å ha oppnådd 7,1 prosent av stemmene i Europaparlamentsvalget i 2009.

Andersdotters tid som representant i Europarlamentet varer frem til 2014, og hun planlegger å fokusere på spørsmål som konkurranse innen telesektoren.

- I dagens situasjon eier teleselskaper og medier alt fra kabler til musikktjenester på nett. Det er ikke bra. Man bør i det minste forvente en forpliktelse til å holde ulike sektorer adskilt, sier Andersdotter til Torrent Freak.

Les også: Avgjørelsens time for Pirate Bay

I tillegg til konkurransespørsmål vil også det nybakte parlamentsmedlemmet ta opp de ulike rettighetsspørsmålene Piratpartiet er så opptatt av.

- Jeg er svært interessert i industrielle rettigheter som patent- og designrettigheter og varemerker, sier hun.

Les flere nyheter

Personvernpolicy