Bøkko skuffet i verdenscupåpningen

Håvard Bøkko skuffet med en 9.-plass på 1500 meter skøyter i verdenscupen fredag. (Foto: Scanpix)

Håvard Bøkko ble beste nordmann, men skuffet med en 9.-plass på 1500 meter skøyter i verdenscupen fredag.

Uten trener Peter Mueller på isen klarte ikke Bøkko å markere seg helt i toppen fredag. 24-åringen klokket inn på 1.47,22. Det var halvannet sekund bak vinneren Stefan Groothuis fra Nederland. Han maktet heller ikke å vinne paret med amerikanske Brian Hansen. Fredagens løp ga nordmannen 32 poeng i verdenscupen.

For Sverre Lunde Pedersen ble det imidlertid en positiv dag i russiske Tsjeljabinsk. 19-åringen gjorde et godt løp og inntok 13.-plassen på 1.47,58. To plasser bak havnet Mikael Flygind Larsen (1.47,89), mens Håvard Lorentzen (1.49,09) havnet på 20.-plass.

På 500 meter for menn skøytet Espen Aarnes Hvammen inn til en 23.-plass under det første løpet. Han endte 0,91 bak vinneren Pekka Koskela fra Finland. 2. løp på 500 meter gås lørdag.

I B-gruppen på 1500 meter gikk Christoffer Fagerli Rukke på 1.48,99. Det holdt til tredjeplass for 23-åringen, som betyr at han rykker opp til A-gruppen.

Tidligere fredag endte Hege Bøkko tredje sist på 3000-meteren, mens Ida Njåtun tok 10.-plassen. I par med nederlandske Janneke Ensing var Bøkko først ut på distansen. 20-åringen fullførte løpet på tiden 4.16.98, som var over ti sekunder bak vinnertiden til Martina Sáblíková fra Tsjekkia. Til slutt endte Bøkko på 22.-plass.

Njåtun skøytet inn til tiendeplass på 4.12,16 i par med japanske Masako Hozumi. Løpet sikret Asker-jenta 28 verdenscuppoeng.

I B-gruppen havnet Mari Hemmer på en tolvteplass med 4.24,57.