Meny

Russland fortsatt kritiske til USAs rakettskjold

Russlands president Dmitrij Medvedev og USAs president Barack Obama er fortsatt uenige i synet på USAs planlagte rakettskjold i Europa. Foto: REUTERS/SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland og USA står fortsatt langt unna hverandre i synet på et rakettskjold i Europa, slår president Dmitrij Medvedev fast.

Russlands president møtte lørdag sin amerikanske kollega Barack Obama på sidelinjen under det økonomiske toppmøtet for Asia og Stillehavsregionen på Hawaii.

Blant temaene de to diskuterte var USAs planer om å bygge et rakettskjoldsystem i Europa.

– Vi er enige om å fortsette letingen etter mulige løsninger, vel vitende om at vi står langt fra hverandre, sa Medvedev etter møtet.

Russland har gjentatte ganger tidligere advart amerikanerne mot å gjøre alvor av sin plan om et rakettskjold for Europa og varslet om at det i så fall vil utløse russiske mottiltak.

USA fastholder at rakettskjoldet er ment å beskytte mot angrep fra land som Iran og Nord-Korea, noe russerne stiller seg tvilende til.

Medvedev har tidligere truet med at Russland vil måtte utvikle nye angrepsvåpen dersom USA og NATO står fast ved sine rakettskjoldplaner, og han har også truet med å trekke Russland fra START-avtalen om atomnedrustning.

Les flere nyheter her

Populært