Meny

Toppmodell sparket etter Gaddafi-romanse

GADDAFI-KJÆRESTE: Vanessa Hessler var kjæreste med diktatorsønnen Mutassim Gaddafi i fire år. Hun skal aldri ha møtt Muammar Gaddafi. På bildet reklamerer hun for telegiganten Teléfonica, som hun nå ikke lenger jobber for. Foto: Epa/Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vanessa Hessler mistet jobben da hun tok ekskjæresten, Gaddafis sønn, i forsvar.

Den italiensk-amerikanske toppmodellen Vanessa Hessler har mistet sin største kunde etter at hun tok sin tidligere kjæreste og resten av Gaddafi-familien i forsvar.

Det luktrative oppdraget som telekommunikasjonsselskapet Teléfonica Germany sitt ansikt utad, er dermed over, skriver The Daily Mail.

I fire år var Hessler (23) kjæreste med Mutassim Gaddafi (34), diktatorens sønn. Overfor det italienske magasinet Diva e Donna beskrev Hessler forholdet til Mutassim som «en nydelig kjærlighetshistorie».

Les også: Gaddafi kan ha blitt henrettet

- En normal familie

- Gaddafi-familien har blitt fremstilt i et feilaktig lys, de er normale mennesker, fortalte hun  til det italienske magasinet.

- Vi, Frankrike og England finansierte opprørerne. Men opprørerne vet ikke hva de gjør, fortsatte hun.

Disse kommentatorene fikk telefonkommunikasjonsselskapet til å umiddelbart vende modellen ryggen.

- Vanessa Hessler har ikke i tilstrekkelig grad klart å distansere seg fra sine uttalelser om konflikten i Libya, uttalte en talsmann for Teléfonica, som varslet at Hessler ville bli fjernet fra firmaets PR-materiell innen 24 timer.  

Les også: Dette er Gaddafi-familien

Playboy

Mutassim var nasjonal sikkerhetsrådgiver i Libya og ble drept sammen med sin far utenfor Sirte 20. oktober. Ifølge Hessler har hun ikke hatt kontakt med eks-kjæresten siden opprørene startet i Benghazi i februar i år.

DREPT: Mutassim Gaddafi ble drept sammen med sin far i Sirte. Foto: Epa/ScanpixDREPT: Mutassim Gaddafi ble drept sammen med sin far i Sirte. Foto: Epa/Scanpix

Hessler er født i Italia og har hatt oppdrag for Georgio Armani, Calvin Klein, Prada og L’Oreal. Hun har også prøvd seg som skuespiller i filmen «Asterix og de olympiske leker».

I likhet med flere av sine seks brødre hadde Mutassim Gaddafi et rykte på seg for å være en playboy som strødde om seg med penger. Mutassim skal også ha hatt et forhold til en annen modell, nederlandske Talitha von Zon, som i et intervju med The Daily Telegraph har fortalt om hvordan han overøste henne med reiser og dyre gaver.

I 2007 ble Mutassim forfremmet til leder av Libyas nasjonale sikkerhetsråd, og i april 2009 møtte han USAs utenriksminister Hillary Clinton i Washington. Han måtte en stund bo i eksil i Egypt ettersom han var mistenkt for å ville gjennomføre et militærkupp, men ble senere benådet og vendte hjem.

Mutassim Gaddafi er begravd på et ukjent sted i ørkenen sammen med sin beryktede far.

Les også: Her hylles han for å ha drept Gaddafi

Les flere saker om Libya

Les flere nyheter

Populært