– Eksplosjon i Oslo kan skyldes narkoframstilling

Mikset narko: Politiet med mistanke om hva som utløste eksplosjon i denne blokken. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Mikset narko: Politiet med mistanke om hva som utløste eksplosjon i denne blokken. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Eksplosjonen som raserte en leilighet i en boligblokk i Haugerudveien fredag kveld, kan ha blitt forårsaket da beboeren forsøkte å framstille narkotika, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 27 år gamle beboeren i leiligheten på Oslos østkant ble fredag kveld pågrepet og siktet for å ha forårsaket eksplosjonen. Ingen personer ble skadd i hendelsen, som skjedde cirka klokka 20.45 fredag kveld.

– Han har forsøkt å fremstille narkotika da ustabile væsker har eksplodert, sier Kjell Pedersen på kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

– Ja, det kan se ut til at det er det som har skjedd, bekrefter Pedersen overfor NTB. Det er tekniske funn på åstedet som gjør at politiet går ut med opplysningene.

Den siktede 27-åringen vil bli avhørt på ny av politiet lørdag morgen, ifølge Pedersen.

Bombegruppe

Beboeren var ifølge politiet den eneste personen som befant seg i leiligheten da eksplosjonen skjedde. Han er ikke norsk statsborger, ifølge VG Nett.

Flere vinunder var blåst ut i boligblokken, og selve leiligheten ble beskrevet som rasert. Den kraftige eksplosjonen førte til at rystede naboer ringte politiet.

Politiets bombegruppe ble etter kort tid sendt til leiligheten i Haugerudveien 84.

Brann- og redningsetaten i Oslo opplyste fredag kveld til NRK at det kunne dreie seg om en person som har fremstilt eksplosiver.

– Det er muligens eksplosiver som er detonert. Nå er det også mulig at restene av disse er blitt kastet ned i en søppelsjakt i bygget, sa vaktkommandør Bjørn Tore Farstad.

Operasjonsleder Kjell Hjulstad bekreftet ifølge Dagbladet at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ble rutinemessig varslet om eksplosjonen og pågripelsen.

Både brannvesen, politi og ambulanse rykket ut til stedet etter melding om smell og røyk ved 21-tiden fredag. Røykdykkere var kort tid etter inne i den aktuelle leiligheten.

Naboer ringte

Ifølge innsatsleder Kjell Kverme i Oslo-politiet var det sjokkerte naboer som ved 20.45-tiden ringte politiet og varslet om den kraftige eksplosjonen.

– Vi fikk melding om at diverse materialer falt ned på plassen foran blokken. Vi vet fortsatt ikke hva slags eksplosjon det er snakk om, og vi tar høyde for at det kan være hva som helst, sa han fredag kveld.

Politiet konkluderte først med at det hadde vært eksplosjon i en ovn i leiligheten, men senere beskrev de dette som uklart. Klokken 21.31 meldte de via Twitter at leiligheten var rasert og at bombegruppen var på vei for å undersøke hendelsen.

Flere leiligheter i blokken ble evakuert, og politiet sperret av et stort område rundt bygningen.

Personvernpolicy