Gaddafi gravlegges i ørkenen tirsdag

De avdøde diktatoren Muammar Gaddafi og hans sønn Motassim skal gravlegges i ørkenen tirsdag. Foto: Scanpix
De avdøde diktatoren Muammar Gaddafi og hans sønn Motassim skal gravlegges i ørkenen tirsdag. Foto: Scanpix

Libyas styrtede og drepte eksleder Muammar Gaddafi vil bli begravet i en enkel seremoni i ørkenen tirsdag. Gaddafis sønn Motassim vil få sin begravelse samtidig, sier en talsmann for landets nye ledere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likene av de to er flyttet fra et kjølerom i byen Misrata til et ikke nærmere angitt sted, fikk nyhetsbyrået Reuters opplyst mandag. Levningene av Gaddafi lå i dette rommet etter at han ble tatt til fange i kystbyen Sirte i forrige uke.

Lederen for det libyske overgangsrådet Mustafa Abdul Jalil lovet mandag at rådet skal granske omstendighetene rundt Gaddafis død. Beretningene om dødsfallet er uklare og til dels motstridende, men en obduksjon har vist at han var truffet av kuler både i hodet og i magen.

Les også:

Dette skal være Gaddafis testamente

Ny Gaddafi-video publisert

Familien krever Gaddafis levninger

Lik fyller gatene i Gaddafis fødeby

– Ingen skal skjære i Gaddafis kropp


Les flere nyheter her

Personvernpolicy