Supermål kan havne i Guinness rekordbok

Her rusler TIL-keeper Marcus Sahlman tilbake til eget mål etter at Odd Grenalnds Jone Samuelsen har scoret med hodet fra egen banehalvdel. (Foto: Scanpix).
Her rusler TIL-keeper Marcus Sahlman tilbake til eget mål etter at Odd Grenalnds Jone Samuelsen har scoret med hodet fra egen banehalvdel. (Foto: Scanpix).

3-1 målet til Jone Samuelsen i søndagens kamp mot Tromsø i Skien kan havne i Guinness rekordbok. Avstanden er nå kontrollmålt til 57,3 meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var prosjektleder i Odd Grenland, Leif Otto Brekka, som foretok den offisielle målingen som også ble bevitnet av to politimenn.

Odd Grenland vil nå sende søknad til Guinness rekordbok for å få scoringen registrert som verdens lengste heading i mål.

Det skriver lokalavisa TA.

Les også: Odd-spiller med ny verdensrekord?

Jone Samuelsen satte inn 3-1 to minutter på overtid i hjemmemøtet med Tromsø på Skagerak Arena i Skien. Tromsø hadde sendt keeper Marcus Sahlman opp i feltet i et siste forsøk på å få 2-2 og ett verdifult poeng i gullkampen i Eliteserien.

Etter en lang klarering fra Odds Magnus Lekven kom ballen tilbake til Samuelsen i voldsom fart, og fra egen banehalvdel headet han ballen i mål.

Den tidligere avstandsrekorden for å score et mål med hodet er ifølge «offisielle» kilder 52,1 meter og innehas av 19-årige Graham Capstick. Capstick scoret målet for Holker Old Boys i en kamp mot Chadderton i de lavere engelske divisjoner.

Klippet av scoringen har gått som en farsott verden rundt på videonettstedet YouTube, men har nå blitt blokkert grunnet opphavsrettigheter.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy