Dødsdømte nordmenn i Kongo forsøkte å rømme

Moland og French ble i fjor dømt til døden for drap og spionasje. De er nå flyttet til en annen celle i fengselet. Foto: Scanpix
Moland og French ble i fjor dømt til døden for drap og spionasje. De er nå flyttet til en annen celle i fengselet. Foto: Scanpix

De to dødsdømte nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland ble onsdag avslørt i å forsøke å grave seg ut av fengselet i Kisangani i Kongo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokale politifolk oppdaget onsdag morgen et mistenkelig merke på utsiden av fengselsmuren til sentralfengselet i Kisangani. Merket var like på utsiden av cella til de to dødsdømte nordmennene, skriver Dagbladet.

Les også: Kongofangenes matpenger beslaglagt

– Vi gikk inn på cella deres, og oppe i et rom mellom himlingen og murtaket kunne vi se at de hadde kommet langt i å grave seg ut gjennom muren, sier fengselsdirektør Kudura Ramazani.

De to nordmennene ble kalt inn til fengselsdirektøren der de bekreftet hullet og to jernstenger som fengselsvaktene fant oppunder taket. Overfor sin norske advokat Morten Furuholmen benekter de imidlertid for å ha planlagt å rømme.

– Jeg snakket med dem i går. Slik jeg tolker dem benekter de at de ville flykte, men jeg har ikke satt det på spissen. Hvis de har prøvd å flykte, kan jeg godt forstå det ut fra den desperate situasjonen de er i, sier Furuholmen til avisa.

Moland og French ble i fjor dømt til døden for drap og spionasje. De er nå flyttet til en annen celle i fengselet.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy