Tok farvel med siste offer fra Utøya

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) talte til minne om 16 år gamle Elisabeth Trønnes Lie i Immanuels kirke i Halden torsdag. Foto: Stein Johnsen/Scanpix
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) talte til minne om 16 år gamle Elisabeth Trønnes Lie i Immanuels kirke i Halden torsdag. Foto: Stein Johnsen/Scanpix

En fullsatt kirke tok torsdag farvel med Elisabeth Trønnes Lie. 16-åringen var det siste av ofrene fra 22. juli som ble stedt til hvile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begravelsen fant sted nesten fire uker etter at Elisabeth ble drept på Utøya. Familien ønsket å vente slik at Elisabeths søster Cathrine (17) kunne delta.

De to søstrene hadde sammen reist til AUFs sommerleir. Elisabeth ble drept i skytingen, mens Cathrine ble hardt skadd. Først onsdag kunne hun reise hjem fra Ullevål sykehus.

Se video under saken laget av familien til Elisabeths 16-årsdag .

Minnet som varm og kjærlig

Immanuels kirke i Halden var fylt av familier og venner som ville ta farvel. Statsminister Jens Stoltenberg minnet 16-åringen, som var på sin første sommerleir på Utøya.

– I 16 år ga hun av seg selv. Varme. Ærlighet. Kjærlighet, sa Stoltenberg, ifølge Halden Arbeiderblad.

Dette er den sjuende begravelse eller bisettelse som statsministeren er til stede i etter ugjerningene 22. juli.

– Det er like tungt hver gang vi begraver et ungt menneske. Samtidig er det like flott å se all den varmen og medfølelsen som kommer til uttrykk her i Halden, sa Stoltenberg til NRK etter begravelsen.

Elisabeth Trønnes Lie (16) ble drept på Utøya. Foto: Scanpix/privatElisabeth Trønnes Lie (16) ble drept på Utøya. Foto: Scanpix/privat

Alle 77 stedt til hvile

Statsministeren har også besøkte den hardt skadde 17 år gamle søsteren på sykehuset.

– Det som imponerte meg mest med Cathrine var at til tross for at hun var hardt skadet, tenkte hun først og fremst på søsteren sin. Jeg er så glad for å se henne og at hun holdt tale midt i all sorgen, sa han.

Alle de 77 ofrene etter eksplosjonen i Regjeringskvartalet og skytingen på Utøya er nå stedt til hvile.

Les alt om terrorangrepene her.

De første to begravelsene fant sted en uke etter hendelsene, mens de fleste kom uken etterpå.

Representanter fra Arbeiderpartiet eller regjeringen har vært til stede ved begravelse eller bisettelse til alle ofrene fra Utøya.

Denne videoen ble lagt ut på Youtube da Elisabeth fylte 16 år i mars.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden