- Studenter sextrakasseres

Pernille Gjærder Pøsen, leder for Læringsmiljøutvalget ved Kunsthøgskolen i Oslo. Utvalget gjennomførte i vår en større undersøkelse blant studentene ved skolen, der man blant annet spurte om uønsket seksuell oppmerksomhet. Foto: Ketil Blom/Universitas.
Pernille Gjærder Pøsen, leder for Læringsmiljøutvalget ved Kunsthøgskolen i Oslo. Utvalget gjennomførte i vår en større undersøkelse blant studentene ved skolen, der man blant annet spurte om uønsket seksuell oppmerksomhet. Foto: Ketil Blom/Universitas.

I en undersøkelse sier 12 prosent av de spurte at de kjenner noen som har blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallene stammer fra en studentundersøkelse gjennomført ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) i april og offentliggjort i sommer, melder Universitas.

Les undersøkelsen her

Under undersøkelsens punkt «Utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet på nåværende lærested» svarer 23 av de 187 spurte ja på påstanden «Jeg har opplevd at andre har blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet». Det utgjør 12,3 prosent av studentene som svarte.

To studenter oppgir at de har blitt utsatt for seksuell trakassering «på nåværende lærested». Én person rapporterer at vedkommende har opplevd et seksuelt overgrep.

Det er Læringsmiljøutvalget ved skolen som har utformet undersøkelsen.

– Når semesteret begynner igjen kommer vi til å gå inn i undersøkelsen og kartlegge hvor problemene ligger, sier Pernille Gjærder Olsen, student ved Kunstfag på KHiO og leder for Læringsmiljøutvalget, til Universitas.

36,7 prosent av studentene ved KHiO deltok i undersøkelsen.

Les flere nyheter

Personvernpolicy