Meny

- Følelser forstyrrer arbeidet

Rettsmedisineren Inge Morild har deltatt i identifiseringsarbeidet etter Utøya-massakren. - Vi har lang erfaring med å koble ut følelsene, sier den erfarne obdusenten. Foto: Line Andreassen Silseth/ Studvest

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Identifiseringsarbeidet etter Utøya er det verste jeg har opplevd, sier rettsmedisineren Inge Morild som har deltatt i identifiseringsarbeidet etter tragedien.

Rettsmedisiner Inge Morild har vært sentral i det tunge identifiseringsarbeidet etter Utøya-massakren 22. juli.

Morild jobber til vanlig ved Gades institutt i Bergen. Han var også med på det tunge identifiseringsarbeidet etter tsunamien i Thailand i 2004, og er med i den nasjonale ID-gruppen til Kripos som kalles inn til større ulykker for å obdusere og identifisere de omkomne.

Identifiseringsarbeidet etter Utøya er det verste jeg har opplevd, sier Morild i dag til «På høyden», avisa til Universitetet i Bergen.

- Følelser forsinker

Massedrapene på Utøya i sommer skiller seg ut for ham.

Les også: - Han var ikke uberørt, men viste ingen form for anger

Morild sier likevel at ID-gruppen ikke har behov for terapi for å bearbeide inntrykkene i etterkant.

- Vi har lang erfaring med å koble ut følelsene og konsentrere oss om jobben, sier Morild.

– Følelser forstyrrer arbeidet og forsinker kartleggingen, sier den erfarne rettsmedisineren.

- Utøya spesielt

Selv var han hjemme da tragedien rammet på Utøya og i regjeringskvartalet. Han skjønte at kollegene i Oslo trengte bistand og reiste til Rikshospitalet for å delta i arbeidet.

– Hver ulykke og katastrofe skiller seg ut på sin måte. Men det store antallet døde og at det så å si bare var ungdommer som var drept, gjorde Utøya til noe helt spesielt. Det er nesten ikke til å fatte.

Les også: Viste hvordan han drepte

– Vi går ofte ut om kvelden og spiser middag sammen som kolleger. Men vi snakker ikke noe særlig om arbeidet utenom det rent faglige. I dette tilfellet var det brukt helt uvanlig ammunisjon som laget uvanlige skader. Dette ble diskutert hyppig, sier Morild.

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært