Meny

Stabæk inn i medaljekampen

Stabæk tok sin fjerde strake seier og er med i medaljekampen etter seieren over Strømsgodset lørdag. (Foto: Marius Knutsen/SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fire seirer på rad har Stabæk blandet seg inn i medaljekampen i eliteserien. Strømsgodset ble slått 2-0 lørdag.

Stabæk tok serieseier nummer fire på rad. Etter en solid annen omgang, scoret islandsduoen Bjarni Ólafur Éiriksson og Pálmi Rafn Pálmason målene i en fartsfylt kamp.

– En sterk seier over et godt lag. Vi hadde flest sjanser og vant fortjent. Men jeg burde ha scoret flere enn det ene målet, sa en selvkritisk Palmason etter kampslutt.

Hans fulltreffer kom i det 51. spilleminutt. Fram til da hadde kampen vært jevnspilt. Gjestene fra Drammen hadde ballen mest før pause, men bevegeligheten i banens siste tredel var for dårlig.

Les også: Endelig Start-seier

Ikke synlig

Stabæks ledermål etter sju minutter ble vakkert headet inn av Bjarni Ólafur Éiriksson etter corner fra Mikkel Diskerud. Sistnevnte har fylt midtbanerollen til bundesligaproff Henning Hauger og vel så det. Heller ikke savnet av Veigar Páll Gunnarson er foreløpig synlig i et Stabæk-lag som er inne i en flytsone.

– Tidligere vant vi aldri kamper som dette. Det er egentlig ganske rart. Jörgen (Lennartsson, trener) har gjort en sterk jobb med dette mannskapet, konkluderte kaptein Pontus Farnerud.

Treneren var naturlig nok smilende, men nekter å ta av – selv om det blir stadig færre lag foran Stabæk på tabellen. Klubben, som mangler penger, arena og spillere, er nå nummer fire. De tre topplagene Molde, Brann og Tromsø skal dessuten alle til Fornebu i høst.

– Målsettingen er stadig den samme. Vi skal bli blant de åtte beste. Du får ikke lokket meg ut på noe som ligner medaljesnakk, sa Jörgen Lennartsson.

Ikke fornøyd

Han var svært fornøyd med annenomgangen, men lite fornøyd med Gilles Ondo, som ble utvist på overtid etter å ha sparket etter SIF-stopper Alexander Aas.

– Ettersom Jörgen Hammer fikk sitt tredje gule kort, har vi to mann ute mot Brann neste søndag. Nå blir det vrient, sa Stabæk-treneren, som håper at Fredrik Brustad, tidligere Lyn og Ullern, blir spilleklar til neste kamp.

Marcus Bergholtz debuterte som innbytter. Han er utlånt fra svenske Helsingborg.

– Flere nye spillere blir det ikke. Vi er avhengig av eksterne midler for å hente inn spillere, sier Stabæks sportslige leder, Inge André Olsen.

Strømsgodset har en sunnere økonomi, men definitivt en dårligere bortestatistikk enn Stabæk. Tre poeng mot Viking er så langt den eneste SIF-triumf utenfor Marienlysts trygge omgivelser.

– Vi tapte for et godt lag i en underholdende kamp. Strømsgodset jobber på sikt. Og det var mye som var bra her i dag. Bevegelsen i den siste tredjedelen av banen var svakheten, oppsummerte SIF-trener Ronny Deila. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært