Meny

Siv Jensen glad for å få valgkampen i gang

Etter tre vanskelige uker føler Frp-leder Siv Jensen seg klar for å ta hverdagen tilbake. Lørdag stilte hun til valgkampåpning i Sandnes. Her fra en tale hun holdt til FpU tidligere i sommer. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter tre vanskelige uker føler Frp-leder Siv Jensen seg klar for å ta hverdagen tilbake. Lørdag stilte hun til valgkampåpning i Sandnes.

Omgitt av begeistrede partitilhengere og medlemmer gjorde Jensen rede for de viktigste kampsakene til partiet.

– Også dette lokalvalget er den overordnede saken eldreomsorgen. Der har vi gjennomgående store utfordringer i hele landet, og kommunene sitter med ansvaret, sier hun til NTB.

Skolene er annet område Frp vil rette søkelyset mot.

Sjekk hvilket parti du kanskje bør stemme på

Kult å lære

– Vi bruker store ressurser på skolen. Likevel oppnår vi ikke de resultatene vi burde. Vi må ta tilbake respekten i klasserommet, vise at læreren er sjefen. Det er egentlig ikke så store justeringer som skal til, elevene må synes at det er kult å lære.

Siste fanesak er et mangehodet troll for partiet.

– Det vil handle mye om lokalt selvstyre. Vi mener at lokalt fattede vedtak ikke skal overprøves. Det gjelder svært mange områder, for eksempel avgiftsnivå eller saksbehandlingstid, sier Jensen.

Les også:
* Valgkampen åpnet i Oslo

* Ap fosser frem på ny måling

Blandede følelser

Det var meldt regn og overskyet, og så ble det strålende sol i vestlandsbyen lørdag. I virvaret av folk flest og ivrige lokalpolitikere står Siv Jensen og smiler.

– Vi har nærmet oss valgkampstart med blandede følelser etter det som skjedde 22. juli. Men i dag føles det godt, sier hun.

Frp-lederen innrømmer at hun fremdeles er preget av terrorhandlingene i Oslo og på Utøya, men mener hun snakker for alle når hun sier at det handler om å ta hverdagen tilbake.

– Vi skal få smilene tilbake, vi skal ta demokratiet tilbake. Vi har lenge brukt ord som handlingsfrihet og ytringsfrihet, men jeg tror kanskje vi har tatt disse ordene for gitt. Etter det som har skjedd, har de fått mer betydning. Vi skal hegne om og forsterke handlingsfriheten og ytringsfriheten i denne valgkampen, sier Siv Jensen.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Populært