Hardtarbeidende Viking straffet Tromsø

Svenske Björn Andersson scoret kampens første mål da Viking slo Tromsø 2-0 i eliteserien søndag. (Foto: Kent Skibstad, Scanpix).

Viking tok raskt kommandoen hjemme mot Tromsø og vant fortjent 2-1 i eliteserien søndag.

– Vi startet veldig bra og resultater er godt, men etter pause er vi litt blandet drops. Med det trøkket vi hadde på dem før pause burde vi gjort flere mål. Vi er nødt til å bli mer effektiv, sa Viking-trener Åge Hareide til TV 2 etter kampen.

Hjemmelaget gikk ut med stort press fra avspark, og det tok ikke lang tid før sjansene kom.

Viking har slitt med effektiviteten denne sesongen, men gledelig nok for Stavanger-publikumet lå ballen i nettet allerede i det niende minutt.

På bakre stolpe stupte svenske Björn Andersson inn 1-0, som for dagen erstattet suspenderte Indiri Sigurdsson. Unggutten Yann-Erik de Lanlay skal også ha ros for sin fjerde målgivende i år.

Etter 25 minutter doblet Viking ledelsen da King Osei Gyan fikk en returball på rundt sekstenmeteren og smalt den i mål på volley. Keeper Marcus Sahlman hadde ingen mulighet til å avverge 2-0-målet.

Tromsø slet

18-årige William Johan Frantzen fikk sin debut i eliteserien søndag, men TIL-trener Per-Mathias Høgmo så seg nødt til å ta ut midtbanespilleren etter bare 28 minutter. Inn kom veteran Miika Koppinen.

Tromsø slet kraftig med å skape noe i førsteomgangen mye takket være hjemmelaget hardtarbeidende innsats på midtbanen.

Først kort tid før pause viste gjestene gode tegn offensivt. Både Remi Johansen og Steffen Nystrøm fikk hver sin sjanse til å redusere.

Etter pause åpnet Åge Hareides menn på samme måte som der de slapp: Å jobbe hardt og hindre Tromsø å ta styring.

I det 58. minutt ble bortelaget tvunget til å bruke sitt tredje og siste bytte på keeperplassen da Sahlman måtte ut med skade.

Viking virket trygg på seier, men sju minutter før slutt sørget Mostafa «Mos» Abdellaoue for ny spenning.

På vakkert vis brasset den innleide spissen fra Vålerenga inn sitt niende eliteseriemål for sesongen. Ballen gikk via tverrliggeren og i mål til stor forbauselse for Viking-keeper Rune Almenning Jarstein.

– Trenger hvile

Tromsø jaktet utligning i sluttminuttene, men vertene holdt ut og sikret en viktig hjemmeseier. Tapet sendte TIL ned på tredjeplassen, mens Brann tok seg forbi.

Høgmo var tydelig på at laget hans ikke spilte med høy nok kvalitet. Han mener Tromsø vil ha godt av hvile i dagene som kommer etter tett kampprogram i hele sommer.

– I første omgang var vi under pari. Ingen tvil om det. Med et slikt kremmerskudd på 2-0 blir det vanskelig. Likevel er jeg fornøyd med måten vi tar tak etter pause og får oss et mål. Nå skal det bli godt med to ukers ferie, sa Høgmo.