Brann slo sjansesløsende Viking

2-0 ved Branns Diego Guastavino i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Viking på Brann stadion onsdag kveld. Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Brann slet i store deler av onsdagens kamp hjemme mot Viking i eliteserien. Likevel halet bergenserne inn 3-2 etter ett nytt mål av Fredrik Haugen (19).

– Vi spilte en skikkelig slitekamp der vi ble nødt til å gjøre flere justeringer underveis. Til tider kjørte Viking over oss og jeg er bare fornøyd med annen halvdel av 1. omgang.

- Men vi viste en fantastisk moral på slutten, sa Brann-trener Rune Skarsfjord til NTB etter vestlandsoppgjøret.

For det var bortelaget fra Stavanger som fikk en god start i Bergen ved å stå høyt i banen og nekte Brann å ta styringen. Planen fungerte lenge for Viking, som skapte flere brukbare sjanser og virket positivt innstilt. Men gradvis kom hjemmelaget seg inn i oppgjøret og viste tegn til offensivt spill.

Jarstein-tabbe

Tre minutter før pause valgte Rodolph Austin, som kort tid før holdt på å forære gjestene scoring, å skyte hardt med venstrebeinet fra vel 30 meter mot Viking-buret. Rune Almenning Jarstein så ut til å ta ballen, men i stedet fomlet han den i stolpen og i mål. Landslagskeeperen var tydelig misfornøyd med egen inngripen på 1-0.

– Slikt kan også skje for verdens beste keeper. Jeg føler meg i god form og må bare tenke på neste kamp, mente Jarstein om egen prestasjon.

Viking skulle litt over minuttet senere igjen bli hardt staffet for personlige feil. King Osei Gyan mistet ballen til Kim Ojo som deretter rullet den kjapt videre til Diego Guastavino på sekstenmeteren. Alene med Jarstein var uruguayaneren sikker og doblet Brann-ledelsen.

Massivt Viking-press

Pauseresultatet var ikke et godt bilde av banespillet. I annen omgang fortsatte Stavanger-laget å angripe, mens vertene raskt fikk mer enn nok med å forsvare seg på egen banehalvdel.

Etter den ene spolerte sjansen etter den annen, kunne trener Åge Hareide endelig glise da Erik Nevland med ett hardt hodestøt ordet en fortjent Viking-redusering etter 66 minutter. Innbytter Vidar Nisja slo et svært godt målgivende innlegg i forveien.

Målet ga Viking mer giv og holdt trykket oppe. Det belønnet seg ti minutter før slutt med scoring av en ny spissveteran. Ved bakerste stolpe headet Bengt Sæternes inn 2-2.

Nytt Haugen-mål

Det så ut som bortelaget var nærmest å dra i land seieren, men som i forrige kamp sto unggutten Fredrik Haugen fram igjen. I det 85. minutt banket han en returball i nettet og bergenspublikummet reiste seg i full ekstase.

Hareide var skuffet over resultatet, men var likevel klar i sin tale om at prestasjonen var god.

– Vi gjør kanskje vår beste bortekamp og var klart best i banespillet. Dette var et lite ran der personlige feil felte oss, sa Viking-treneren.

Seieren sendte Brann opp på en imponerende 3.-plass, med tre poeng opp mot serieleder Molde. Viking må fortsatt kjempe på nedre halvdel av tabellen.