Gutt (10) alvorlig skadd etter Notodden-ulykke – biltyv pågrepet

En av bilene som var involvert i ulykken, var stjålet og skal ha foretatt flere farlige forbikjøringer. En 24-åring er pågrepet i saken. Foto: Kjell Aulie / Varden / Scanpix
En av bilene som var involvert i ulykken, var stjålet og skal ha foretatt flere farlige forbikjøringer. En 24-åring er pågrepet i saken. Foto: Kjell Aulie / Varden / Scanpix

En gutt (10) er alvorlig skadd etter en bilulykke ved Notodden onsdag kveld. En 24-åring i en stjålet bil som stakk til skogs etter ulykken, ble pågrepet torsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprinnelig varslet politiet i Telemark at antall alvorlige skadde var fire av fem. Etter sammenstøtet ble to kvinner på 49 og 78 år sendt til Kongsberg sykehus, mens en gutt (10) og en jente (12) ble fløyet til Ullevål sykehus. Ytterligere en mann (18) ble sendt til Drammen sykehus med moderate skader.

Alle de fem satt i samme bil.

Oppdateringer fra Ullevål sykehus viser at gutten er alvorlig skadet, mens jenta er moderat skadet. Onsdag kveld opplyste Kongsberg sykehus at kvinnen i 40-årene er moderat skadet, mens tilstanden for den eldre kvinnen var uavklart.

Sjåføren i den andre bilen, som politiet bekrefter er stjålet, stakk til skogs etter ulykken. Mannen (24) ble pågrepet torsdag morgen klokken 08.15 på Hovindvegen i nærheten av ulykkesstedet.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk, forteller operasjonsleder Elise Gotliebsen i Telemark politidistrikt.

– Vi fikk tips fra publikum om at en mann var observert i området og sjekket det ut. Nå skal han framstilles for blodprøve og så avhøres. Deretter skal en jurist ta stilling til hva som skjer videre i saken, sier hun til NTB.

Ifølge Varden forteller flere vitner om at mannen skal ha gjort flere stygge forbikjøringer på strekningen før bilene kolliderte i en skarp sving.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy