Det ustabile været fortsetter

Paraplyen må nok hentes frem i hele landet denne uka. Men det skal også bli perioder med sol. (Foto: Colourbox)
Paraplyen må nok hentes frem i hele landet denne uka. Men det skal også bli perioder med sol. (Foto: Colourbox)

Regnvær vil prege været i Norge denne uka. Men vi vil også få perioder av sol, ifølge meteorologisk institutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det blir mer av været vi har hatt i det siste – med andre ord lite stabilt vær. Temperaturmessig fortsetter det på samme nivå, og vil variere ettersom det er sol eller ikke sol, sier statsmeterolog Espen Biseth Grana om ferieværet denne uka.

Våt helg i vest og sør

Særlig i Sør-Norge blir det meldt mye ustabilt vær. Onsdag blir det en del regnbyger Østafjells og på Vestlandet, men regnet gir seg Østafjells torsdag. Nedbørsskyene vil henge igjen noe mer igjen på Vestlandet.

– Torsdag ser bra ut Østafjells, men mot helgen vil nedbørsskyer trekke vestover fra Sverige, og det ser ut til å bli noen fuktige dager, spesielt på Vestlandet. Men også hele Sør-Norge vil kunne få en fuktig helg, sier statsmetorologen.

Ustabilt også i nord

Det ustabile været vil også preget Midt- og Nord-Norge.

– Midt-Norge får mye av det samme værbildet som i sør. Det starter brukbart på onsdag, men torsdag kan det komme noen regnbyger, særlig i indre strøk, forteller han.

Fredag ser brukbart ut, men det blir gradvis mer nedbør mot helgen, og lørdag ser fuktig ut. I helgen blir det perioder med nedbør i Midt-Norge, i større grad enn på Østlandet.

– I Nord-Norge vil det onsdag bli perioder med nedbør, mens torsdag blir det brukbart i meste av Nord-Norge. Fredag blir det overskyet, spesielt i ytre strøk, fortsetter Espen Biseth Grana.

Helgen starter brukbart i hele Nord-Norge, men så vil skydekket fra Sør-Norge komme opp til Nordland. Dermed kan Troms og Finnmark få bra vær på lørdag, men på søndag blir det noe mer nedbør.

Vindfullt i vest

For båtfolket kan det bli dårlige værforhold på sjøen denne uka, særlig på Vestlandet.

– Det kan bli store perioder med vind, og det kan bli særlig kraftig vind sør for Stad og til Lindesnes. Til helgen vil vindstyrken øke , og vi vil få perioder med nordlig kuling. Fra lørdag og søndag vil vindbygene bevege seg nordover helt til Troms, sier statsmetorologen.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy