Menn foretrekker kos, kvinner sex

Menn blir mer lykkelige av kos enn kvinner, har amerikanske forskere funnet ut. (Foto: Colourbox.com)
Menn blir mer lykkelige av kos enn kvinner, har amerikanske forskere funnet ut. (Foto: Colourbox.com)

Kyssing og klemming er viktig for både kvinner og menn. Men det er sexen som gjør kvinner lykkelige, viser amerikansk studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menn som ofte fikk kyss og klem fra sin partner, var i gjennomsnitt tre ganger så lykkelig som de som sjelden opplevde denne type kos, viser en amerikansk studie.

Menn opptatt av forholdet

For kvinner hadde imidlertid kosen liten innflytelse på hvor lykkelige de var.

Studien er utført av Kinsey-institiuttet ved universitetet i Indiana. Deltakerne i undersøkelsen var mellom 40 og 70 år, og over 1000 par fra fra USA, Tyskland, Spania, Japan og Brasil deltok.

Mens mennene i stor grad svarte at de var fornøyd med forholdet, var det sexlivet kvinnene oppga at de var fornøyd med. Og mennene var lykkelige så lenge partneren var fornøyd med sexlivet.

– Kos var viktigere for menn når det gjaldt grad av lykke. Dette viser at vi ikke bør være forutintatte til kjønnene, sier Heiman.

Bedre med årene

Funnene viste også at kvinner synes sexlivet er 20 prosent bedre etter 15 års parforhold.

Julia Heiman, en av forskerne bak studien, mener dette kan skyldes morsrollen. De første 15 årene av forholdet kan være følelsesmessig vanskelig for kvinner siden de da ofte oppdrar barn. Når de blir eldre, opplever de mindre press og får et bedre sexliv.

– Det er mulig kvinner blir mer seksuelt tilfredsstilt med årene fordi forventningene forandrer seg eller fordi livet forandrer seg når barna vokser opp, sier hun til The Telegraph.

Personvernpolicy