Åpen for alle - alltid

Mann pågrepet etter dødsfall i Bergen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har siktet en 25 år gammel mann for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en 45 år gammel mann døde i Bergen tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

45-åringen ble kjørt i ambulanse til Haukeland universitetssjukehus like før midnatt mandag. En drøy time senere ble mannen erklært død, og politiet ble varslet om dødsfallet.

– Bakgrunnen for at vi nå har siktet en 25 år gammel mann er at vi har foretatt en rekke vitneavhør, gått gjennom en del tekniske og taktiske vurderinger og sett på elektroniske spor, sier politioverbetjent Rigmor Isehaug i vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politikammer til NTB.

Vold

Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten ble mannen påført flere slagskader mot hode og kropp før han døde. Den stumpe volden kan ifølge politiet i Bergen være dødsårsaken. 25-åringen som ble pågrepet torsdag ettermiddag er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge

– Vi mener vi har skjellig grunn til mistanke, og det er bakgrunnen for pågripelsen. Etterforskningen og den endelige obduksjonsrapporten vil etter hvert vise om siktelsen blir stående, sier Isehaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinne avhørt

45-åringen, som ikke tidligere er kjent av politiet, ble hentet av ambulanse i en leilighet i Klauvstien i nærheten av Melkeplassen. Ambulansen ankom sykehuset klokken 00.07. Klokken 00.50 ble pasienten erklært død.

Kvinnen som disponerer leiligheten er avhørt som vitne. Isehaug bekrefter at kvinnen var sammen med mannen i leiligheten da ambulansen var varslet, men hun vil ikke si om det var flere personer til stede.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fengsling

Politiet vil ikke kommentere ytterligere omstendigheter rundt dødsfallet. Heller ikke hvorvidt 45-åringen og 25-åringen kjente hverandre, eller om sistnevnte tidligere er kjent av politiet.

– Jeg vil overhodet ikke kommentere noe om relasjoner eller miljø. Vi er tidlig i etterforskningen, og har fortsatt en rekke vitner som skal avhøres. Vi vil ikke at de skal lese i pressen hva politiet vet og ikke vet og på den måten samkjøre sine forklaringer, sier politioverbetjent Isehaug. En forsvarer for 25-åringen vil utnevnes i løpet av torsdag. Fredag vil politiinspektør Svein Erik Krogvold i Bergen ta stilling til en eventuell begjæring om varetektsfengsling. En formell siktelse vil foreligge fredag eller lørdag.

Les også: 45-åring ble utsatt for stump vold

Les også: Etterforsker dødsfall i Bergen

Les flere nyheter her