Elleve fornærmede i Birkedal-saken, mener politiet

Saken mot Fremskrittspartiets tidligere ordførerkandidat Trond Birkedal har vokst i omfang. Foto: Scanpix
Saken mot Fremskrittspartiets tidligere ordførerkandidat Trond Birkedal har vokst i omfang. Foto: Scanpix

Politiet har registrert elleve unge menn som fornærmede i Birkedal-saken. De skal angivelig være utsatt for seksuelt krenkende atferd og overgrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke unge menn har tatt kontakt med politiet etter at tidligere FpU-leder Trond Birkedal ble pågrepet for å ha filmet en 19-åring i dusjen i mars. Ifølge Aftenbladet.no har politiet nå elleve fornærmede personer registrert.

Les også: Frp-topp ber Birkedal «holde kjeft»

De fleste av ofrene skal angivelig ha vært utsatt for snikfilming, men i noen tilfeller skal det også dreie seg om alvorligere påstander.

Men ingen av de nye forholdene er ifølge avisa så alvorlige som den tidligere kjente siktelsen for seksuell omgang med en 15 år gammel gutt.

– Det er på sin plass å nevne at saken ikke er påtalemessig avgjort. At det er opprettet et visst antall saker nå, betyr ikke at en eventuell tiltale vil inneholde det samme antallet fornærmede, sier politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt.

Birkedal har erkjent straffskyld for flere av forholdene, men nekter blant annet for handlinger mot den 15 år gamle gutten. Han har trukket seg helt ut av politikken etter at saken ble kjent.

Kun ett avhør av Birkedal gjenstår før politiet er ferdige med etterforskningen. Dette skal gjøres til uka, men en eventuell tiltale blir først avgjort etter sommerferien.

Les også: Utvider siktelsen mot Birkedal

Les flere nyheter her

Personvernpolicy