Ny iPhone kommer i september

Fire år etter at Apple-sjef Steve Jobs presenterte den første utgaven av iPhone i San Franscisco i september i 2007, kommer den neste modellen, foreløpig kalt iPhone5.  Foto: Paul Sakuma (AP Photo)
Fire år etter at Apple-sjef Steve Jobs presenterte den første utgaven av iPhone i San Franscisco i september i 2007, kommer den neste modellen, foreløpig kalt iPhone5. Foto: Paul Sakuma (AP Photo)

Ifølge Apples egne folk kommer iPhone 5 i september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apple har ingen planer om å la Nokia få lansere sin nye toppmodell N9 uten hard konkurranse.

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg, som refererer til to ansatte i Apple, er det nå klart at iPhone5 kommer omtrent samtidig.

Les også: Mange Apple-nyheter i kveld

Kraftigere prosessor

Den nye modellen av iPhone får en kraftigere prosessor enn forgjengeren, noe som vil gjøre mobiltelefonen kjappere og bedre til å håndtere programvaren i telefonen. I tillegg vil den nye modellen få et bedre og mer avansert kamera.

Kameraet vil ifølge Bloomberg være på åtte megapixler, mens prosessoren blir av typen A5, som også sitter i årets iPad2.

Også operativsystemet i telefonen vil være den nye versjonen, der det tidligere har vært annonsert forbedringer på blant annet måten mobilen håndterer meldinger på og deling av bilder.

Les også Skjult fil skaper storm mot Apple

Billig-variant

Apple skal angivelig også være på vei med en forenklet og billigere iPhone-modell, beregnet på markedet for de som ikke har råd til den dyre standardmodellen.

Samtidig som Apples folk avslører detaljer om den neste iPhone-modellen, melder den svenske mobiloperatøren 3 at de skal begynne å selge Nokias nye toppmodell N9 23. september (i Sverige). Nokia viste ifølge Svenska Dagbladet frem sin nye toppmodell tirsdag, men den finske mobilgiganten ville da verken avsløre noe om når modellen skal lanseres eller hva den vil komme til å koste.

N9 blir for øvrig den første Nokia-modellen som kommer med operativsystemet Meego. Dette skal være en svært avansert mobiltelefon som Nokia lanserer for å ta opp kampen mot erkekonkurrenten Apple og deres iPhone, men selskapet vil også ta opp kampen mot de mer avanserte modellene fra produsenten Samsung.

Nokia velger Microsoft

Det er likevel uklart om Nokia vil komme til å fortsette å lage mobiltelefoner basert på Meego. Selskapets hovedstrategi har i det siste vært at deres mest avanserte modeller i fremtiden skal bygges rundt Microsofts operativsystem Windows Phone.

Les flere nyheter her