Solskjær-triumf i Drammen

Moldes Pape Pate Diouf kjemper seg fram i eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Molde på Marienlyst stadion torsdag kveld. Foto: Scanpix.

Ole Gunnar Solskjær og Molde påførte Strømsgodset sitt første tap på Marienlyst da Molde vant 1–0 torsdag.

Solskjær kunne juble etter en taktisk seier, og han tok dermed sin tredje borteseier og sjette triumf totalt i eliteserien siden han ble Molde-trener.

Pape Paté Diouf ble matchvinner for romsdalingene etter 13 minutter. Med høyrefoten fra 15 meter laget senegaleseren sitt sjuende eliteseriemål denne sesongen.

Strømsgodset presset Molde etter hvilen, men gjestene forsvarte seg godt selv om hjemmelaget skapte flere store muligheter.

Godset tapte dermed sin første kamp på Marienlyst på ti oppgjør og falt ned fra 2.-plassen på tabellen. Den overtok Molde.

Respektløse Molde

Molde hadde ingen intensjoner om å legge seg i forsvar på Marienlyst, og bortelaget styrte spillet respektløst i første halvdel av 1. omgang.

Hjemmesterke drammensere hadde mer enn nok med å forsvare seg, men spilte seg etter hvert mer inn i kampen.

Både Jo Inge Berget og Anders Ågnes Konradsen hadde gode muligheter etter henholdsvis 22 og 32 minutter, men landslagsmålvakt Espen Bugge Pettersen reddet begge forsøkene.

Vertene, som hadde hatt spillefri mens de andre eliteserielagene hadde vært i aksjon sist helg, virket kamprustne.

Etter hvilen var det et helt annet Godset-lag, og drammenslaget skapte tre store sjanser i løpet av det første kvarteret uten å få uttelling.