Winnie Mandela fornærmet over filmromantikk

Produsentene bak filmen «Winnie» ville ikke la Winnie Mandela og skuespilleren som skulle portrettere henne Jennifer Hudson, møte hverandre (Foto: Scanpix).
Produsentene bak filmen «Winnie» ville ikke la Winnie Mandela og skuespilleren som skulle portrettere henne Jennifer Hudson, møte hverandre (Foto: Scanpix).

- Jeg kan ikke forstå hva som er romantisk ved vår bitre kamp, sier Nelson Mandelas ekskone.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg synes at det er en total mangel på respekt å komme til Sør-Afrika, lage en film om min kamp, og kalle den noe sånt som "Det romantiske livet til Winnie Mandela", sier Winnie Madikizela-Mandela til CNN.

Hun har ikke blitt konsultert eller fått muligheten til å møte hovedrolleinehaver Jennifer Hudson i forbindelse med den nye filmen om henne, som har fått navnet «Winnie».

Fikk ikke møte hverandre

- Jeg har absolutt ingenting imot Jennifer Hudson, men jeg har alt i mot filmen i seg selv, sier Winnie Mandela.

Da hun fikk vite om filmen forlangte Winnie Mandela å få godkjenne manuskriptet på forhånd. Filmskaperne avviste dette.

Jennifer Hudson sier at hun gjerne ville møte Winnie Mandela i forkant av innspillingen, men at filmens produsenter ikke tillot det fordi det var redd det skulle skade hennes "uavhengige kunstneriske" tolkning av rollen.

- En fornærmelse

Winnie Madikizela-Mandela møtte den unge advokaten og anti-apartheidsaktivisten Nelson Mandela i 1957. De giftet seg året etter og fikk to døtre.

I 1962 ble han dømt til livstid i fengsel. Han sonet i 27 år før han slapp fri i 1990 og vant presidentvalget i Sør Afrika fire år senere.

Winnie Mandela var gift med Nelson Mandela inntil 1994. Før det levde hun mange år i eksil og tilbragte en tid i fengsel.

- Jeg synes at filmen er en fornærmelse. Jeg vet ikke hva som er romantisk med vår bitre kamp, sier hun.

Winnie Mandela skal flere ganger ha forsøkt å stoppe filmen om henne, mens produsentene fastholdt at de ville lage filmen uten hennes innblanding ved å støtte seg til biografien filmen er basert på.

Det er tidligere laget en opera og en BBC-serie om Winnie Mandela, begge med hennes velsignelse.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter