Vestfoldbanen åpnes midlertidig

Vestfoldbanen blir onsdag ettermiddag midlertidig åpnet mellom Drammen og Holmestrand for å ta unna rushtrafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Problemer med signalanlegget førte til at Vestfoldbanen onsdag morgen ble stengt. Det ble satt opp busser mellom Drammen og Holmestrand.

Reparasjonsarbeidet vil imidlertid ta tid.

– Det er fortsatt feil med strømanleggene våre i Kobbervikdalen. Reparasjonsarbeidet vil fortsette utover kvelden og kanskje også natten. Men for å begrense ulempen så mye som mulig i den verste rushtrafikken, kjører alle togene fra klokken 14.45 og 17 mellom Holmestrand og Drammen. Deretter blir det satt opp busser igjen, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB.

Også tirsdag var det problemer med Vestfoldbanen, skriver Tønsbergs Blad.

Da var det ikke signalanlegget som var årsak, men vegetasjon som hadde falt over kjøreledningen mellom Nykirke og Holmestrand.

Togtrafikken mellom Eidsvoll i Akershus og Tangen i Hedmark stanset onsdag morgen på grunn av et jordras mellom Eidsvoll og Minnesund.

Jernbaneverket ble varslet om raset klokken 7.45. Et par Intercitytog i hver retning ble berørt, i tillegg til et par godstog. En time senere var strekningen åpnet igjen.

Raset førte til at kabler ble hengende blottlagt og i løse lufta. Jernbaneverket valgte derfor å stenge denne delen av Dovrebanen av sikkerhetsmessige årsaker inntil strekningen var blitt sikret igjen, melder NRK.

Lenger nord er Dovrebanen fortsatt stengt mellom Lillehammer og Dombås på grunn av flomskader.

Personvernpolicy