To 16-åringer satt fast på fjellhylle

Artikkelen fortsetter under annonsen

To 16-årige gutter sitter lørdag kveld fast på en fjellhylle i Meløy i Nordland. De er nå berget med redningshelikopter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vel tre timer etter at de to tenåringene satte seg fast på en fjellhylle i Meløy ble de hentet av et redningshelikopter.

På grunn av at redningshelikopteret til Hovedredningssentralen Nord-Norge var på et annet oppdrag, tok det noe tid før de to guttene kunne hentes ned. Men like etter klokka 21 lørdag kveld var de nede fra fjellet og i god behold, skriver VG Nett.

Ifølge Hovedredningssentralen skal de to ha gått tur i fjellet da de satte seg fast på fjellhyllen. Det skal ha vært glatt i området, og guttene kom seg derfor ikke ned fra hyllen på egenhånd.

Kom seg verken opp eller ned

Guttene var på tur ned fra det 820 meter høye fjellet Spilderhesten som ligger på Meløy i Nordland da de ikke kom seg videre.

- De kommer seg ikke ned, og heller ikke opp samme veien de kom. Det er også glatt i ormådet, fortalte redningsleder Thor-Eirik Torkildsen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til VG Nett tidligere på kvelden lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ser humoren i det

Guttene sa til VG Nett, som snakket med dem før de ble fraktet ned, at situasjonen var spesiell, men også at de klarte å se humoren i å sittefast på fjellhyllen.

- Vi var litt redd i begynnelsen, men vi må bare få opp humøret. Nå sitter vi og flirer av situasjonen, sa en av de to 16-åringene til avisen mens de satt og ventet på å bli reddet.

De to tenåringene var altså ved godt mot mens de satt fast på fjellhyllen og de hadde også på et tidlig tidspunkt vært i kontakt med sine familier og forklart at de var i god behold.

Været i området var fint lørdag kveld.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 17.45.

Les flere nyheter her