- Telefonen hennes ble hacket

Hertuginnen av Cambridge, Kate Middleton, skal ha blitt avlyttet av en etterforsker som arbeidet for en britisk avis. Foto: Lise Åserud / Scanpix
Hertuginnen av Cambridge, Kate Middleton, skal ha blitt avlyttet av en etterforsker som arbeidet for en britisk avis. Foto: Lise Åserud / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kate Middleton skal være en av ofrene til etterforskeren Jonathan Rees.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hertuginnen av Cambridge, Kate Middleton, skal være en av kjendisene som har blitt avlyttet av etterforskeren Jonathan Rees, melder The Guardian.

Politiet i London må dermed belage seg på å utvide etterforskningen av telefonavlyttede kjendiser.

Les også: Arrestert for mobilavlytting

Tony Blair på lista

Fra før av er det kjent av flere kjendiser har blitt utsatt for hacking. Blant annet skal flere politikere - inkludert tidligere statsminister Tony Blair - ha fått telefonene sine avlyttet.

Rees, som arbeidet for avisen News of the World da avlyttingen av Kate skal ha funnet sted, er mistenkt for tyveri, for å ha stjålet konfidensiell informasjon, og for å ha hacket datamaskiner.

Han er også mistenkt for å ha hatt et nettverk av korrupte politifolk, og for å ha misbrukt sin posisjon som frimurer.

Avlyttet agenter

News of the World er involvert i lignende saker fra før. Nylig beklaget avisa offentlig at de har hacket Sienna Miller sin telefon, melder BBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisa måtte punge ut med 1 million norske kroner i erstatning til superstjernen.

Rees antas å ha flere kjente personer på sin liste: Eric Clapton, Mick Jagger og George Michael er bare noen av de som antas å ha blitt avlyttet.

I 2006 skal etterforskeren også ha stjålet informasjon om M16-agenter som hadde infiltrert Det provisoriske IRA.

Ingen av disse sakene har blitt oppklart. Det er heller ikke kjent hvilke overvåkningsmetoder Rees tidligere har brukt. Politiet håper likevel å finne svar på dette etter å ha konfiskert papirarbeid fra etterforskeren.

Satt i fengsel

Rees har tidligere sittet i fengsel i syv år for å ha plantet kokain hos en kvinne slik at ektemannen hennes skulle få omsorgen for barna deres.

Da han slapp ut i 2004 ble han igjen ansatt i News of the World. Det er i denne perioden han skal ha avlyttet Kate Middleton, som da var kjæreste med prins William.

En talsperson for News International, som eier News of the World, har avvist at avisa har kjøpt slike tjenester fra etterforskeren.

Les flere nyheter her