FIFA starter etterforskning av Blatter

Sepp Blatter, FIFA-presidenten, skal også granskes. Foto: Scanpix/Reuters.
Sepp Blatter, FIFA-presidenten, skal også granskes. Foto: Scanpix/Reuters.

Den etiske komiteen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) starter etterforskning mot sin egen president Sepp Blatter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er utfordreren hans i det forestående presidentvalget, Mohamed Bin Hammam, som har bedt om at den korrupsjonsetterforskningen FIFA har satt i gang ikke bare skal gjelde ham selv, men også president Blatter.

«FIFAs etiske komité har i dag åpnet sak mot FIFA-presidenten i forbindelse med paragraf 16 i FIFAs etiske reglement», het det i en skriftlig uttalelse fra FIFA-hovedkvarteret fredag.

Allerede søndag skal Bin Hammam avgi sin forklaring for den etiske komiteen. Det skjer tre dager før han møter Blatter i kamp om å bli FIFAs neste president.

Nå sier FIFA-komiteen at også Blatter må møte for å avgi sin forklaring søndag.

Onsdag ble det kjent at Bin Hammam var under etterforskning for korrupsjon sammen med visepresident Jack Warner.

Allerede da gikk Bin Hammam ut og bedyret sin uskyld. Han mente etterforskningen mot ham var et forsøk på å sverte ham før selve presidentvalget 1. juni.

Bin Hammam krevde straks at det ble satt i verk undersøkelser rettet mot Sepp Blatter også, noe som gjorde at Blatter gikk ut offentlig og ga uttrykk for sjokk i forbindelse med kravet fra motkandidaten.

Nå er saken mot Blatter i gang, noe som betyr at begge de som kan bli valgt til FIFAs neste president undersøkes for korrupsjon.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy