Leieboer erkjenner drap på 75-åring i Fredrikstad

En 75 år gammel kvinne ble mandag funnet drept i Fredrikstad. En kvinne er arrestert for drapet. Kvinnen ble antakelig drept søndag kveld, men ikke funnet før mandag. Foto: Sverre Christian Jarild / Scanpix
En 75 år gammel kvinne ble mandag funnet drept i Fredrikstad. En kvinne er arrestert for drapet. Kvinnen ble antakelig drept søndag kveld, men ikke funnet før mandag. Foto: Sverre Christian Jarild / Scanpix

En 28 år gammel kvinne erkjente i avhør tirsdag drapet på en 75 år gammel kvinne hun leide leilighet hos i Fredrikstad. Hun samtykker til varetektsfengsling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hun er avhørt og har erkjent de faktiske forholdene. Hun erkjenner straffskyld for handlingen og har samtykket til varetektsfengsling, sier politioverbetjent Ivar Prestbakken ved Fredrikstad politistasjon til NTB.

Ifølge Fredrikstad Blad er den drepte en anerkjent kunstner fra Fredrikstad.

28-åringen hadde vært leieboer hos 75-åringen i litt over to uker da drapet skjedde. Hun er foreløpig siktet for å ha forvoldt den eldre kvinnens død. Politiet tror drapet skjedde søndag kveld.

Nettopp flyttet inn

– Den siktede var leieboer og hadde nettopp flyttet inn. Foreløpig kan vi ikke si noe om motivet for drapet som vi antar har skjedd i 75-åringens leilighet. Det støttes også av øvrige opplysninger og tekniske funn i saken. Vi fester lit til kvinnens forklaring, sier Ivar Prestbakken som er seksjonsleder ved etterforskningsavsnittet.

Den 75 år gamle kvinnen ble funnet drept i leiligheten sin på hjørnet av St. Josefs gate og Ridehusgaten i Fredrikstad sentrum i 20-tida mandag kveld. Østfold politidistrikt iverksatte full teknisk og taktisk etterforskning og har gjort en rekke beslag i leiligheten.

50 minutter senere ble den 28 år gamle kvinnen pågrepet av tjenestemenn fra Oslo politidistrikt på Grand Hotel i Oslo. Det var Oslo-politiet som hadde fått signaler om at noe kunne være galt på Holters adresse og som derfor tok kontakt med kollegene i Østfold. Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk.

Den siktede 28-åringen er ifølge lokalavisa kjent i rusmiljøet i byen og betegnes som en kjenning av politiet. Den forrige leieboeren opplyser til avisa at det var han som anbefalte den nye leieboeren overfor avdøde.

Kunstner

Den siktede kvinnen skal ifølge VG Nett bære tydelig preg av å være i psykisk ubalanse. 28-åringen ble tirsdag fraktet til sentralarresten til Østfold politidistrikt i Sarpsborg. Politiet tar sikte på å framstille kvinnen for varetektsfengsling på onsdag.

– Hun har ikke ønsket å la seg bistå av forsvarer under avhøret, men vil få oppnevnt en offentlig forsvarer til fengslingsmøtet. Vi håper det vil skje på onsdag, sier Prestbakken.

Politiet ønsker ikke å gå inn på detaljer rundt drapet, men Prestbakken opplyser at de ikke har grunn til å tro at det var flere personer til stede i leiligheten da drapet skjedde. Onsdag håper politiet at en foreløpig obduksjonsrapport er klar.

Les flere nyheter her


Vis større kart

Personvernpolicy