Rosenborgs annen strake

osenborgs Rade Prica feirer sin 2-0 scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Rosenborg på Aker Stadion i Molde søndag kveld. (Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix).

Rosenborg klatrer på tabellen etter lagets annen strake seier søndag. Jim Larsen og Rade Prica scoret målene da Molde ble slått 2-0.

Det kunne fort ha endt annerledes foran drøyt 11.000 tilskuere i Molde. Hjemmelaget hadde ballen mest og produserte en rekke store sjanser, og de var uhyre nær i starten av 2. omgang. Daniel Örlund bidro med et par praktredninger på forsøk fra Makhtar Thioune og Pape Pate Diouf, og avslutninger fra Thioune og Magne Hoseth havnet i henholdsvis tverrligger og stang.

Målet til dansken Jim Larsen, hans første i norsk eliteserie etter åttemillionersovergangen, var vakkert. Det kom fem minutter før pause etter en corner fra Fredrik Winsnes. Ballen traff en oppofrende Larsen, som headet ballen knallhardt i hjørnet utenfor Molde-keeper Espen Bugge Pettersens rekkevidde.

Kontroll

Tre minutter på overtid fikk Rosenborg en gratismulighet, og Rade Prica scoret sitt sjette for sesongen.

– Det aller viktigste var å holde nullen og at forsvaret vårt fungerte som det skulle. Vi var gode de første 30 minuttene, og det var aldri meningen at vi skulle komme så langt bakpå i starten av annen omgang. Resten av kampen synes jeg vi hadde god kontroll på, sa Rosenborg-trener Jan Jönsson.

Med sine sju poeng er Rosenborg plassert som nummer 11 i serien. Molde er én plassering høyere opp med sine åtte poeng.

Rosenborg var best i starten mot Molde, men laget til Ole Gunnar Solskjær kom etter hvert mer med i spillet. Da Rosenborg scoret var Molde i ferd med å tilrive seg et overtak.

Riktig vei

Molde satte inn et hardt støt etter hvilen, men kanonaden endte uten scoring denne gangen.

– Vi spilte under pari i 1. omgang, men 2. omgang er jeg godt fornøyd med. Da spilte vi slik vi skal. Det er synd at vi tapte tre poeng, men tross alt synes jeg det går riktig vei, sa Molde-trener Solskjær.

Den største forskjellen på Rosenborg nå og i starten på sesongen er at noe av den defensive tryggheten er tilbake. Daniel Örlund sto en praktkamp i mål for bortelaget.

Molde har ikke slått Rosenborg på hjemmebane siden 2005.

Strømsgodset topper tabellen med 13 poeng. (©NTB)