Etterbetaler ikke underlønnede ansatte

Konserndirektør i Adecco, Anders Øwre-Johnsen har tidligere at alle ansatte skal opp på tarifflønn og at manglende overtidsbetaling skal etterbetales. Foto: Morten Holm / Scanpix
Konserndirektør i Adecco, Anders Øwre-Johnsen har tidligere at alle ansatte skal opp på tarifflønn og at manglende overtidsbetaling skal etterbetales. Foto: Morten Holm / Scanpix

Vikarbyrået Adecco nekter å etterbetale personer som tidligere har fått mindre enn tarifflønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev Dagbladet har fått tilgang til skriver Adeccos konserndirektør, Anders Øwre Johnsen, at alle Adeccos ansatte skal få tarifflønn "så snart det er praktisk mulig".

Vikarbyrået vil likevel ikke tilbakebetale de som har blitt lønnet under tariffnivå.

- Vi anser at vi har lønnet i henhold til det som er normalt for gjeldende sted og yrke. Dette er også gjeldende tolkning i bemanningsbransjen. Alle medarbeidere i Adecco betales nå etter gjeldende tariff eller bedre, sier informasjonssjef Anne-Stine Talseth i en epost til avisa.

Tidligere i år ble det avslørt at Adecco lønnet flere av sine ansatte under tariffnivå - blant annet fikk lærervikarer som arbeidet for Adecco i Bergen 50 prosent under tariff.

Les også: Stortinget sier opp Adecco

Har ikke mottatt etterbetaling

Norske myndigheter har pliktet seg til å ikke kjøpe tjenester som gir dårligere lønnsvilkår offentlige kontrakter enn det som er «minstevilkårene i landsomfattende tariffavtaler».

To kontrakter med Adecco Helse ble derfor hevet. Vikarbyrået har i etterkant lovet at alle medarbeidere nå skal løftes til tarifflønn.

Les også: Adecco avviser hoderulling

Lav timelønn

Adecco-ansatte renholdsarbeidere som arbeidet ved Oslo-skolene har mottatt timelønn helt ned i 115 kroner.

Her er det naturlig å bruke tariffavtalen mellom NHO Service og Arbeidsmandsforbundet, hvor minstesatsen er 148,56 kroner timen.

Talseth mener at dette ikke er i strid med avtalen byrået hadde med Oslo kommune.

– Vi anser at vi har lønnet det som er normalt for gjeldende sted og yrke, sier Talseth.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden