Norsk seier over Sveits i ishockey-VM

Andreas Martinsen var millimetere unna scoring i VM-kampen mot Sveits torsdag. (Foto: Petr Josek, Scanpix).
Andreas Martinsen var millimetere unna scoring i VM-kampen mot Sveits torsdag. (Foto: Petr Josek, Scanpix).

Norge er høyst sannsynlig bare en seier unna en ny kvartfinale i ishockey-VM. Sveits ble slått 3-2 i torsdagens første kamp i mellomspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tredje gang ble «Ja vil elsker» spilt i ishockey-VM. Roy Johansens tapre ishockeykrigere tar nye steg oppover for hver kamp som spilles. En gjentakelse av bragden fra VM i 2008 med en kvartfinale er minst like sannsynlig som den gang.

Norge møter Canada lørdag og Frankrike mandag. Med seier over Frankrike bør en kvartfinaleplass være sikret. At man skal slå en av VM-favorittene, Canada, kan bli en langt tøffere oppgave.

– Vi har en veldig bra moral i laget. Vi spiller kanskje ikke den peneste ishockeyen, men jobber knallhardt for hverandre. Vi klarer å ri det hele av og var flinke til å rydde unna spillere foran Lars (Haugen), sa landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen til Viasat 4.

Tøft ut

Norge gikk tøft ut og tvang sveitserne bakover. Lønn for strevet fikk de da Jonas Holøs satte inn 1-0 etter snaue ni minutter. Han var heldig og pucken gikk via en sveitsisk back som satte målvakten Tobias Stephan sjakk matt.

Norge fortsatte å føre kampen, hadde god kontroll i egen sone og slapp ikke sveitserne til for ofte foran målvakt Lars Haugen. Fem sekunder før første periode var omme satte hardtarbeidende Per-Åge Skrøder inn 2-0 i et norsk overtall.

Midtperioden ble preget av at sveitserne presset de norske spillerne mer og mer inn i egen sone. De norske spillerne måtte ty til ulovligheter, og etter hvert sprakk nullen for Haugen da Thibaut Monnet slo til med skudd i krysset.

Forsberg avgjorde

Marius Holtet førte an da Norge gikk opp til 3-1 etter å ha ridd av et undertallsspill. Målvakten reddet skuddet, men Kristian Forsberg vart våkent framme og satte returen i mål. Modo-spilleren har ikke mange landslagsmål, men desto flere kilometer enn de fleste på isen.

Sveitserne fikk redusere en gang til ved Rapfael Diaz, men de norske spillerne red kampen av med en ny 3-2-seier over Sveits.

Colorado Avalanche-backen Jonas Holøs var norsk hærfører og ble rettmessig kåret til Norges beste av IIHF-juryen.

– Helt utrolig. Nå har vi fem poeng og er med i toppen. Det var en kjempeinnsats over hele linjen. Vi lykkes med det taktiske og ga ikke sveitserne noe rom, sa landslagssjef Roy Johansen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden