Mange ulykker i helgen

En kvinne omkom i en kollisjon med en buss på E18 i Bamble i Telemark lørdag ettermiddag. Foto: Vidar Tellefsen (Aksjon E18/Scanpix)
En kvinne omkom i en kollisjon med en buss på E18 i Bamble i Telemark lørdag ettermiddag. Foto: Vidar Tellefsen (Aksjon E18/Scanpix)

Inngangen til mai ble preget av en rekke alvorlige ulykker til vanns og langs veiene rundt omkring i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannskaper fra Røde Kors gjorde seg søndag formiddag klare til innsats etter båtulykken i Drangedal. Foto: Gunn Myrvold Lindheim (Drangedalsposten/Scanpix)Mannskaper fra Røde Kors gjorde seg søndag formiddag klare til innsats etter båtulykken i Drangedal. Foto: Gunn Myrvold Lindheim (Drangedalsposten/Scanpix)

Den mest omfattende ulykken var båtulykken i Drangedal natt til søndag. Til sammen sju personer i slutten av tenårene og i begynnelsen av 20-årene var om bord i en fritidsbåt som gikk på et skjær i innsjøen Toke ved boligområdet Merkebek i Drangedal i Telemark.

Les også: Én omkommet og én savnet etter båtulykke i Drangedal

En mann ble funnet omkommet i nærheten av båten, og en mann var søndag kveld fremdeles savnet etter ulykken. Et omfattende søk med helikopter, dykkere, båt med vannkikkert, Røde Kors-mannskaper og politihunder ble satt i gang etter den savnede. En 21 år gammel mann ble brakt til Ullevål sykehus i Oslo med lettere skader, mens fire personer, to kvinner og to menn, kom uskadd fra ulykken.

Alle ungdommene som var i båten, er fra Drangedal-området. Den yngste er født i 1994, den eldste i 1989.

Kolliderte med buss

Helgens første dødsulykke skjedde fredag ettermiddag på Dokka i Oppland. En 60 år gammel mann omkom da personbilen han kjørte ble påkjørt av et vogntog idet personbilen kjørte inn på riksvei 33.

Les også: Kvinne døde i kollisjon med buss i Bamble

Lørdag ettermiddag omkom en kvinne i en kollisjon med en buss på E18 i Bamble i Telemark. Bussen hadde 29 barn om bord, og fire av barna ble brakt til sykehus med lettere skader.

Ulykkesbildet langs veiene var imidlertid først og fremst preget av en rekke motorsykkelulykker i helgen. Totalt ble det registrert fem MC-ulykker, hvorav to dødsulykker. En 23 år gammel mannlig motorsyklist omkom i en kollisjon med to personbiler på riksvei 13 på Voss lørdag ettermiddag. I Oslo omkom en motorsyklist i en frontkollisjon med en personbil på Oppsal søndag ettermiddag.

Les også: Dødsulykke i Oslo

På Vikna i Nord-Trøndelag ble en litauer i begynnelsen av 30-årene alvorlig skadd da han kjørte av veien på motorsykkel. Ulykken skjedde på Vikna-siden av Nærøysundbrua i 18.30-tiden lørdag.

På Jørpeland i Rogaland ble en 25 år gammel mann alvorlig skadd da han kjørte av veien med motorsykkel søndag formiddag. 25-åringen traff en fortauskant og ble slengt opp i lufta. En eldre kvinne som gikk på fortauet, ble truffet av mannen. Hun ble sendt til sykehus med ambulanse.

Les også: Mann alvorlig skadd i motorsykkelulykke

I Nordland ble en mann og en kvinne i 30-årene brakt til sykehus med moderate skader etter at motorsykkelen de satt på kolliderte med en personbil ved Saksenvika i Saltdal mellom Rognan og Fauske, ifølge NRK.

I høyspentledning

Flere ulykker skjedde etter ulike typer aktiviteter i luften og til vanns.

I Bergen ble en 30 år gammel mann lettere skadd da han fikk problemer under dykking på Garnes i Arna søndag ettermiddag. Årsaken til ulykken er så langt ikke klarlagt.

I Selje i Sogn og Fjordane ble en 53 år gammel mann skadd i en paragliderulykke. Mannen fikk moderate skader etter å ha fløyet inn i en høyspentledning lørdag ettermiddag.

Les også: Mann (60) omkom i ulykke på Dokka

I Løfallstrand i Kvinnherad i Hordaland havarerte et helikopter av typen Robinson R22 etter å ha kommet borti en løypestreng. Helikopteret med to personer om bord fikk en hard landing på et jorde i Løfallstrand og ble liggende delvis på siden og delvis på taket. Føreren kom uskadd fra hendelsen, mens passasjeren klaget på smerter i den ene armen etter hendelsen.

I Ålesund kom flygeren uskadd fra det da landingshjulet knakk på et småfly under landing på Ålesund lufthavn Vigra søndag formiddag. Flyet havnet delvis utenfor flystripen under landingen.

Det har også kommet en melding om at et kjøretøy skal ha kjørt av veien og havnet i elven ved Andebu på riksvei 312 mellom Gravdal og Høyjord i Vestfold. De to personene som befant seg i ulykkesbilen skal ha blitt fraktet til henholdsvis sykehuset i Tønsberg og Ullevål universitetssykehus. Sistnevnte er fraktet med luftamblansen. Vestfold politidistrikt har avhørt vitner som forteller om høy hastighet, og Vegvesenet er kalt ut for å gjøre tekniske undersøkelser på stedet. Skadeomfanget er i 20.45-tiden søndag kveld ikke kjent.


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden