En halv million nordmenn kan være berørt

Hackere som har brutt seg inn i Sonys Playstation Network kan ha fått ut sensitiv informasjon fra 77 millioner brukere. Eksperter antar at dette kan være det største sikkerhetsbruddet i Internetts historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sonys PlayStation har vært utsatt for et angrep som har ført til at så mange som 77 millioner kunder er berørt. En halv million av disse kan være norske.

Sony Corporation har omsider selv bekreftet at ukjente gjerningsmenn i forrige uke klarte å hacke seg inn i deres Playstation Network, der de kan ha klart å stjele personlige opplysninger fra så mange som 77 millioner brukere. Rundt 500.000 av disse skal være norske kunder.

Se også: Slik er Sonys nettbrett

Tidenes største sikkerhetsinnbrudd

Dette antas å være det største sikkerhetsbruddet i Internetts historie, ifølge Sky News.

Sony var klar over at deres systemer hadde vært utsatt for innbrudd allerede 19. april, men elektrogiganten valgte å holde dette for seg selv i en hel uke.

Nå har selskapet tydeligvis ombestemt seg, og har sendt ut en pressemelding der de advarer kundene sine mot at de ubudne gjestene kan ha sikret seg tilgang til personlige data som påloggingsinformasjon, navn- og adresselister, og kanskje verst av alt; sensitiv kredittkortinformasjon.

I pressemeldingen skriver selskapet blant annet:

«Ut fra et sikkerhetsperspektiv opplyser vi om at kredittkortnummeret (uten sikkerhetskoden) og utløpsdatoen på kredittkortet ditt kan ha blitt stjålet.»

Hvor mye data hackerne har klart å få ut er imidlertid usikkert.

Mistenker hackergruppe

Ifølge den britiske avisen The Daily Mail går mistankene om hvem som står bak angrepet mot hackergruppen Anonymous, som tidligere skal ha vært kritiske til Sony. Gruppens talsmann avviser imidlertid at det er de som står bak angrepet denne gangen.

– For en gang skyld var det ikke oss, skriver gruppen i pressemelding som er gjengitt i avisen.

De mener ifølge NRK at Sony benytter anledningen til å angripe Anonymous etter at gruppen tidligere skal ha sverget hevn over den japanske teknologigiganten for en rettssak de skal ha kjørt mot to andre hackere.

Ikke første gang

For det er ikke første gang det avdukes alvorlige sikkerhetssvikt i Sonys produkter. Tidligere skal en amerikansk hacker som kaller seg GeoHotz ha klart å bryte seg inn i sikkerhetssystemet til Sony-produktet Playstation 3, der han skal ha låst opp syststemet og ha gjort det tilgjengelig for hvem som helst på Internett.

Tidligere denne måneden inngikk Sony ifølge nettstedet Gamer.no et forlik med hackeren, som i virkeligheten heter Georg Hotz.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært