Zuccarello mister VM og blir ute en måned

Mats Zuccarello Aasen har fått et brudd i hånden og kan trolig ikke spille VM for Norge. Foto: AP Photo/Scanpix.
Mats Zuccarello Aasen har fått et brudd i hånden og kan trolig ikke spille VM for Norge. Foto: AP Photo/Scanpix.

Mats Zuccarello Aasen pådro seg et håndbrudd i en sluttspillkamp i AHL torsdag kveld. Det betyr at han ikke kommer til å spille VM for Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VG Nett skriver at han heller ikke kan spille flere sluttspillkamper verken i NHL eller AHL. Skaden oppsto i kampen mellom Zuccarello Aasens Connecticut Whale og Portland Pirates.

Zuccarello Aasens lag tapte 4-5, men leder 3-2 sammenlagt, men nordmannen, som ble flyttet ned til farmerlaget for noen få dager siden, kan uansett ikke være med på fortsettelsen.

– Vi regner med at han kommer til å være ute imellom fire og seks uker, sier Erik Ryman til NRK. Han er nordmannens agent og selvsagt oppdatert på skaden.

Videre undersøkelser

– Jeg fikk melding av Mats natt til fredag om at han har brukket hånden, forteller Ryman, som legger til at omfanget av skaden fortsatt ikke er helt avklart.

– Han skal til videre undersøkelser mandag, sier agenten til NRK, men uansett hvordan man snur og vender på det er VM blåst for NHL-proffen som virkelig kommer til å bli savnet i mesterskapet i Slovakia.

Dette er dårlig nytt for landslagssjef Roy Johansen, for Zuccarello Aasen var en viktig brikke i det norske laget som skal spille VM i Slovakia i mai. Et håndbrudd gjør det helt umulig.

Fra før har Johansen også mottatt forfall fra Patrick Thoresen. Han vil ikke spille VM-turneringen fordi han vil ha mer tid med familien.

– Synd

– Det er veldig synd for oss og for Mats. Vi hadde jo et håp om å få ham med til VM dersom Wahle og New York Rangers røk ut av sluttspillet i NHL.

– Nå ser det ut som om det ikke blir noen av delene, men vi får se hva som skjer, sier landslagssjef Roy Johansen til VG Nett.

Norge åpner VM-turneringen mot Sverige 30. april.

(©NTB)


Les flere sportsnyheter her

Les flere nyheter her

Personvernpolicy