Zuccarello mister VM og blir ute en måned

Mats Zuccarello Aasen har fått et brudd i hånden og kan trolig ikke spille VM for Norge. Foto: AP Photo/Scanpix.
Mats Zuccarello Aasen har fått et brudd i hånden og kan trolig ikke spille VM for Norge. Foto: AP Photo/Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mats Zuccarello Aasen pådro seg et håndbrudd i en sluttspillkamp i AHL torsdag kveld. Det betyr at han ikke kommer til å spille VM for Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

VG Nett skriver at han heller ikke kan spille flere sluttspillkamper verken i NHL eller AHL. Skaden oppsto i kampen mellom Zuccarello Aasens Connecticut Whale og Portland Pirates.

Zuccarello Aasens lag tapte 4-5, men leder 3-2 sammenlagt, men nordmannen, som ble flyttet ned til farmerlaget for noen få dager siden, kan uansett ikke være med på fortsettelsen.

– Vi regner med at han kommer til å være ute imellom fire og seks uker, sier Erik Ryman til NRK. Han er nordmannens agent og selvsagt oppdatert på skaden.

Videre undersøkelser

– Jeg fikk melding av Mats natt til fredag om at han har brukket hånden, forteller Ryman, som legger til at omfanget av skaden fortsatt ikke er helt avklart.

– Han skal til videre undersøkelser mandag, sier agenten til NRK, men uansett hvordan man snur og vender på det er VM blåst for NHL-proffen som virkelig kommer til å bli savnet i mesterskapet i Slovakia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er dårlig nytt for landslagssjef Roy Johansen, for Zuccarello Aasen var en viktig brikke i det norske laget som skal spille VM i Slovakia i mai. Et håndbrudd gjør det helt umulig.

Fra før har Johansen også mottatt forfall fra Patrick Thoresen. Han vil ikke spille VM-turneringen fordi han vil ha mer tid med familien.

– Synd

– Det er veldig synd for oss og for Mats. Vi hadde jo et håp om å få ham med til VM dersom Wahle og New York Rangers røk ut av sluttspillet i NHL.

– Nå ser det ut som om det ikke blir noen av delene, men vi får se hva som skjer, sier landslagssjef Roy Johansen til VG Nett.

Norge åpner VM-turneringen mot Sverige 30. april.

(©NTB)


Les flere sportsnyheter her

Les flere nyheter her