Familiebåt sank - alle reddet

Alle de fire om bord er nå reddet etter båtulykken som skjedde mellom Mandal og Lista i Vest-Agder torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En båt med fire personer om bord, to voksne og to barn, var i ferd med å synke et sted mellom Mandal og Lista i Vest-Agder i 21-tiden skjærtorsdag kveld.

De fire måtte ifølge politiet hoppe over bord for å ikke bli med båten ned.

– Vi fikk melding akkurat nå, alle er i god behold. De er oppe av vannet, og om bord i redningsskøyta, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til Dagbladets nettutgave noen minutter over klokka 21.

Politiet hadde kontakt med familien over telefon før den sank og inntil,da bare tok inn vann, men det var en stund vanskelig å finne deres posisjon. Det eneste redningsmannskapene visste var at båten befant seg et sted mellom Lista og Mandal.

Like etter klokken 21 i kveld fikk vi beskjed om at båten hadde sunket og alle fire familiemedlemmene hadde falt i vannet. Situasjonen var dramatisk, opplyste Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt til VG Nett innen de fire ble lokalisert og reddet opp fra det kalde vannet.

Det er uklart hva som har forårsaket ulykken.

Politiet fikk melding om at båten hadde grunnstøtt ved 20.15-tiden torsdag kveld. Det var tett tåke i området, og to redningsskøyter og et Sea King-helikopter var involvert i redningsarbeidet i søket etter båten og de fire familiemedlemmene.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy