Prins Harry møtte krigsveteraner på Svalbard

Prins Harry av Wales er på Svalbard for å slutte seg til nordpolekspedisjonen Walking With the Wounded.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle prinsen ankom tirsdag Longyearbyen, hvor han møtte medlemmer av Walking With the Wounded, soldater som ble såret i krigen i Afghanistan.

Her går prinsen på ski på Svalbard

Prinsen skal være med på de fem første dagene av krigsveteranenes 320 kilometer lange ferd over polisen til Nordpolen. Ekspedisjonen starter fredag og kommer til å bli dokumentert av BBC fjernsyn. Ekspedisjonsleder er nordmannen Inge Solheim.

Les også: Forlover for broren

Samle inn penger

Målet med ekspedisjonen er å samle inn penger til krigsveteraner som er blitt såret i tjeneste.

Prinsen skal ta full del i de siste forberedelsene til ekspedisjonen. Han skal sove ute på isen og trekke en 100 kilo tung slede, skriver guardian.co.uk.

Fredag reiser nummer tre i arvefølgen til den engelske tronen til en russisk flybase der han vil tilbringe fem dager sammen med mennene på vei mot Nordpolen.

ABC TV: Slik lages bryllupsmaten

– Gleder meg

Ekspedisjonen skal ledes av Inge Solheim, som har vært på Nordpolen flere ganger tidligere. Han sier at britene er godt forberedt.

– De har trent i halvannet år til turen, blant annet i Norge, under tøffe forhold. Jeg hadde ikke tatt på meg oppgaven dersom jeg ikke hadde vært sikker på at forberedelsene hadde vært forsvarlige, sier Solheim til NTB.

Selv om mennene har alvorlige funksjonshemninger som amputerte armer og bein, mener Solheim at sikkerheten er godt ivaretatt.

– Det er viktig at mennesker med funksjonshemninger klarer det som vanlige friske sofagriser ikke klarer. Jeg gleder meg som en unge til turen, sier reiselederen.

Han sier at temperaturen i området kan komme ned i minus 45 grader på denne tiden av året, men den kan også komme opp i rundt 15 minusgrader. Solheim regner med at de vil bruke tre-fire uker på turen til Nordpolen.

Les også: Måtte ha Kates gjennomsiktige kjole

Personvernpolicy