Siv Jensen visste om sexanklage

Frp-leder Siv Jensen skal ha blitt informert om anklagene mot Trond Birkedal i 2009. Dette bildet er tatt da Jensen orienterte pressen i Stortingets vandrehall torsdag. Foto: Morten Holm/Scanpix.
Frp-leder Siv Jensen skal ha blitt informert om anklagene mot Trond Birkedal i 2009. Dette bildet er tatt da Jensen orienterte pressen i Stortingets vandrehall torsdag. Foto: Morten Holm/Scanpix.

Siv Jensen bekrefter at hun har visst om overgrepsanklagene mot Trond Birkedal helt siden oktober 2009.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartileder Siv Jensen skal ha blitt orientert om sexanklagene rettet mot Trond Birkedal av generalsekretær Geir A. Mo.

I et intervju med Aftenposten sier Mo at han ble kjent med sexpåstandene fra 15-åringen i 2009.

Les også: Ekspert mener Siv Jensen er ute av kontroll

På spørsmål om partileder Siv Jensen satt på samme informasjon som ham, svarer Mo:

– En del av rutinene som gjelder i denne typer saker, er at jeg rapporterer til min overordnede. Det har jeg også gjort i denne saken.

Partilederen selv har ikke vært tilgjengelig for kommentar, men sier via en rådgiver at Mos uttalelse er korrekt. Nøyaktig hva Mo rapporterte til Siv Jensen er derimot ikke kjent.

Les også: - Vil ikke formidle rykter

Også lederen for Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Ove Vanebo, bekrefter fredag kveld at han var orientert om sexanklagene en 15-åring rettet mot Trond Birkedal.

Etter tidligere å ha nektet å svare på om han visste om saken som ble kjent for offentligheten i begynnelse av uken, innrømmet Vanebo fredag at han ble varslet om den, melder VG Nett.

Vanebo avviser derimot rykter om at han skal ha bedt 15-åringen om å slutte å spre rykter.

Les også: Fremskrittspartiet stuper

– Jeg har aldri bedt folk om å holde kjeft. Tvert imot har vi tilbudt ham bistand og hjelp i forbindelse med denne saken, sier FpU-lederen til VG Nett.

Fredag holdt Fremskrittspartiets ungdomsorganisasjon sentralstyremøte. Der ble det konkludert med at Vanebos håndterte saken på en tilfredsstillende måte.

Personvernpolicy