En person er funnet omkommet ved Balestrand

Ingen av de savnede er funnet etter raset, men det er funnet en del vrakgods og rester fra huset, sier operasjonsleder Wenche Hope i Sogn og Fjordane politidistrikt. Foto: Erik Thue / Scanpix
Ingen av de savnede er funnet etter raset, men det er funnet en del vrakgods og rester fra huset, sier operasjonsleder Wenche Hope i Sogn og Fjordane politidistrikt. Foto: Erik Thue / Scanpix

Personen er funnet 300 meter nedenfor det ødelagte huset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Klokka 12.40 ble det funnet en omkommet person i elvegjelet, drøyt 300 meter nedenfor der huset sto, sier Nils Erik Eggen, pressetalsmann i politiet til dagbladet.no.

Politiet konsentrerer nå søket rundt området hvor personen er funnet.

Politiet legger til grunn at den omkomne er den ene av de to savnede. Ifølge BT.no er de to savnede i slutten av 50-åra.

Det blir brukt redningshunder på stedet hvor den omkomne ble funnet, i tillegg søkes det i fjorden med dykkere, ifølge NRK.

Bare grunnmuren står igjen etter at raset tok huset til det savnede paret. Rasfare gjør at politiet ikke vil fortsette søket etter mørkets frembrudd.

Natt til tirsdag foretok en redningsskøyte søk i fjorden der elven renner ut, om lag 700 meter fra rasstedet, uten å gjøre funn.

Kystvaktfartøyet Andenes – som blant annet har dykkere om bord – gjennomførte tirsdag søk like nord for Balestrand etter meldinger om at det var observert vrakrester i fjorden.

Ved 15.30-tiden tirsdag ble dykkersøkene avsluttet. Da var det søkt ned til 15 meters dyp ut til om lag 50 meter fra land, uten at det ble gjort funn, melder NTB.

Politiets vurdering er at det er lite håp om å finne noen i live, en vurdering som støttes av medisinsk personell.

Allerede mandag kveld ble det funnet planker og en rekke gjenstander som med sikkerhet kan knyttes til huset som ble tatt av skredet.

Funnene ble gjort både på og ved riksvei 55 og i sjøen ved utløpet av elva som raset har fulgt.

Personvernpolicy