Budsjettlekkasje:

Sp sponser mer nettleie i utkanten

Distriktsinitiativ fra fersk olje- og energiminister Ola Borten Moe: Øker tilskudd til nettleie i utkanten fra 60 til 120 millioner kroner. Foto: Thomas Vermes
Distriktsinitiativ fra fersk olje- og energiminister Ola Borten Moe: Øker tilskudd til nettleie i utkanten fra 60 til 120 millioner kroner. Foto: Thomas Vermes

Senterpartiet har fått gjennomslag for å utjevne nettleie i distriktene mer i neste års statsbudsjett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STJØRDAL (ABC NYHETER): Senterpartiet vil doble statens innsats for å ujevne nettleie fra 60 til 120 millioner kroner.

- Det vil øke kompensasjonen til tre fjerdedeler av det den høyere nettleia koster i utkanten.

Det gjorde partileder Liv Signe Navarsete og olje- og energiminister Ola Borten Moe kjent på en pressekonferanse under partiets landsmøte lørdag formiddag.

Opptatt av like muligheter

- Vi er opptatt av å skape like muligheter, at folk skal ha like tjenester og at det skal være like lett å etablere seg i utkantstrøk som sentrale strøk, sa Navarsete.

I områder der folk bor spredt, blir nettleia veldig høy.

- Etter denne tilskuddsordningen vil prisen for nettleie bli 40 øre per kWh, i stedet for 70 øre, forklarer Borten Moe.

Ligger i statsbudsjettet 2012

- I tillegg vil vi endre ordningen slik at den blir mer treffsikker i forhold til hvem som trenger det, legger Borten Moe til.

- Dette er penger som ligger på plass i statsbudsjettet og vil ligge der fra 1. januar 2012, sier olje- og energiministeren på ABC Nyheters spørsmål.

- Dette fikk vi på plass på Torbjørnrud, smiler Navarsete.

I 2011 ville nysatsingen medført at så mange som 120 000 kunder i distribusjonsnettet ville fått redusert sine tariffer. Dette er 54.000 flere enn dem som faktisk mottar støtte i 2011.

Vil ikke diskutere småkraft

Ola Borten Moe har også hatt vervet som leder av redaksjonskomiteen på landsmøtet, som mottok nesten 60 forslag. Komiteen endte opp med å foreslå seks resolusjoner.

Ett av forslagene som komiteen dermed foreslår at landsmøtet skal droppe, er Buskeruds innspill om at alle småkraftverk som er bygd etter 1. januar 2004, skal få være med i ordningen med grønne sertifikater.

Les: Presses om kraftlureri.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy