Gir opp søket etter «Berserk»

Gir opp søket etter «Berserk»
Gir opp søket etter «Berserk»

Sea Sheperd-skuta «Steve Irwin» har avsluttet søket etter «Berserk» i Sørishavet. Et russisk cruiseskip skal fortsette søket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sea Sheperds båt Steve Irwin ba redningstjenesten om å bli løst fra søkeoppdraget. De har gjennom fem dager søkt i totalt 52 timer og dekket et område på 3.600 nautiske mil. Helikopteret om bord har tilbrakt 21 timer i lufta på jakt etter Berserk.

- Det er trist, men vi er ferdige. Vi har søkt gjennom det siste mulige området uten å finne noe mer enn livbåten. Hvis skipet hadde vært der, hadde vi funnet det, sier andrestyrmann Luis Correia De Pinho til NTB.

Jarle Andhøy og Samuel Massie var natt til mandag lokal tid på vei på en ti timers flyging mot New Zealand, ifølge Dagbladet.

Håpet svinner også ut for moren til den savnede Berserkseileren Tom Gisle Bellika, Signhild Elvedal Nerhus frykter nå hun har sett sønnen i live for siste gang.

Les også: Redningsflåte tilhører «Berserk»

- Vi har nok egentlig mistet håpet. Jeg vil bare ha sønnen min hjem - levende eller død. Jeg sover ikke, jeg spiser ikke og hopper til hver gang telefonen ringer, sier Tom Gisles mor til VG.

Mens Jarle Andhøy og Samuel Massie er på vei til New Zealand fortsetter et russisk cruiseskip søket.

Redningstjenesten i New Zealand opplyser at cruiseskipet Professor Kromov, som også deltok i den tidlige fasen av søket, vil seile inn i området de neste par dagene. Ekspedisjonsskipet går også under navnet Spirit of Enderby.


Cruiseskipet som nå overtar søket, har ikke helikopter om bord. Redningsleder Raymond Prestøy ved Hovedredningssentralen Nord-Norge sier de ikke har fått noen indikasjoner på hvor lenge søket vil pågå. Maritime New Zealand opplyser på sin medielinje at de vil ta en ny evaluering etter at Professor Kromov har vært gjennom søkeområdet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden