Gamsts Blackburn fikk juling av Villa

Morten Gamst Pedersen fikk juling av Darren Bent og Aston Villa på bortebane i lørdagens kamp på Villa Park. Foto: Ian Kington (AFP Photo)

Blackburn holdt nullen lenge, men annen omgang ble et mareritt for Morten Gamst Pedersens lag i 1-4-tapet for Aston Villa lørdag.

Nordmannen spilte hele kampen som bindeledd mellom midtbane og angrep, men fikk ikke utrettet mye mot et angrepsvillig hjemmelag. På overtid i første omgang holdt han på å rote det skikkelig til med et håpløst tilbakespill, men en dårlig touch av Darren Bent gjorde at 0-0 holdt seg til pause på Villa Park.

I starten av annen omgang var det en annen mann som rotet det til for Blackburn. Keith Andrews mistet ballen da han prøvde å vende bort Ashley Young i egen 16-meter og fulgte opp med å klippe ned Villa-angriperen. Det resulterte i straffe til hjemmelaget, som Young selv satte kontrollert i mål.

Forsvarstrøbbel

Etter 62 minutter var det Blackburns midtstopper Grant Hanley som tabbet seg ut. Marc Albrighton kom seg løs på kanten og slo inn foran mål, hvor Hanley var uheldig og kneet ballen i eget nett.

To minutter sener punkterte Stewart Downing kampen med 3-0 etter å ha fått stor plass i bortelagets forsvarsfelt. Innbytter Nikola Kalinics redusering etter 81 minutter hjalp heller ikke stort, for Young fant nettmaskene for annen gang for dagen like etter og fastsatte resultatet til 4-1.

Tre storseire

Aston Villa var ikke det eneste laget som fikk en solid seier lørdag. Wolverhampton tok rotta på Blackpool med 4-0 hjemme, mens Manchester United slo Wigan med samme sifre på bortebane.

For Everton scoret Jermaine Beckford begge i 2-0 seieren over Sunderland. Den eneste matchen som endte uavgjort var 1-1-kampen mellom Newcastle og Bolton. (©NTB)