Høyre-politiker sammenlignet med glamourmodell

Høyre-politiker Julie Brodtkorb Voldberg blir sammenlignet med glamourmodellen Linni Meister av en partikollega. Her sammen med partileder Erna Solberg. Arkivfoto: Kyrre Lien (Scanpix)
Høyre-politiker Julie Brodtkorb Voldberg blir sammenlignet med glamourmodellen Linni Meister av en partikollega. Her sammen med partileder Erna Solberg. Arkivfoto: Kyrre Lien (Scanpix)

Oslo Høyres sjefsekretær Geir Staib skal ha sammenlignet partikollega Julie Brodtkorb Voldberg med glamourmodellen Linni Meister. Det reagerer begge på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også Linni Meister reagerer på å bli sammenlignet med Høyre-politikeren. Foto: Marit Hommedal (Scanpix)Også Linni Meister reagerer på å bli sammenlignet med Høyre-politikeren. Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Tidligere denne uken fikk Staib en skriftlig advarsel etter at han sendte en truende SMS til Brodtkorb Voldbergs støttespiller Marie Mamre for å hindre at Brodtkorb Voldberg ble valgt inn på sikker plass på partiets liste til kommunevalget i høst.

Nå viser det seg at han har omtalt den kvinnepolitiske lederen i lite flatterende ordelag også på et internt møte, skriver VG.

På møtet mellom ansatte på rådhuset og Oslo Høyre i november i fjor sammenlignet han henne med glamourmodellen Linni Meister. Senere samme dag sendte han en e-post til rådgiverne der han skriver «Apropos det som ble nevnt på møtet i dag: God helg, og hils Linni!».

Kommentarene kom etter at Julie Brodtkorb Voldberg hadde uttalt seg i media om pelsdyroppdrett.

Staib skriver i en e-post til VG at «...jeg ordla meg på en uheldig måte, noe jeg beklaget for dem som var til stede på det påfølgende møtet.». Han skriver at kommentaren var ment som en spøk.

Julie Brodtkorb Voldberg kaller Staibs kommentar for lavmål, mens Erna Solberg tar skarp avstand fra karakteristikken.

Linni Meister selv er ikke enig at en omtale som glamourmodell nødvendigvis er negativt, mens Michael Tetzschner, leder i Oslo Høyre, ikke synes uttalelsen er interessant.

– Jeg har hørt en som har ymtet om dette før, men jeg forsto ikke dybden i det som ble sagt, for jeg vet ikke hvem Linni Meister er, sier han. (©NTB)

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden